Bine de citit: Răpirea Mietei

arhiva

Gica Iuteș a fost una dintre scriitoarele care au adus bucurie copilăriei mele și am aflat de abia acum că în urmă cu trei ani, în 2018, această doamnă hărăzită cu talent s-a stins din viață. Regret nespus că nu am avut șansa de a o cunoaște și de a-i mulțumi pentru că a scris această minunată carte.

Îmi amintesc că eram în clasa a treia sau a patra când am primit în dar de la mama „Răpirea Mietei” și nu numai că am citit-o numaidecât, dar am și subliniat pe text, am luat fiecare imagine color și am mai colorat-o încă o dată, am pătat-o cu mâncare și cu suc, apoi am recitit-o de nenumărate ori și am lipit cu scoci paginile care începuseră deja să se desprindă.

Am iubit această carte atât de mult, încât mi-am dorit să devin și eu unul dintre personaje, să fiu prieten cu Anilina și cu Picapic, să particip la toate aventurile lor, să fim tovarăși nedespărțiți și pentru totdeauna.

Și un sfat pentru copii, dacă își doresc să citească și altceva în afară de lecturile obligatorii pe care nu au cum să le evite… citiți „Răpirea Mietei” de Gica Iuteș ca să întâlniți noi prieteni foarte zăpăciți și haioși, sau citiți „Puf-Pufos, aventurile unui iepuraș curajos” de Petre Ghelmez ca să aflați cum arată și pe unde a mai umblat cel mai curajos prieten din lume, sau citiți „Vântură-lume” de Călin Gruia pentru a-i descoperi pe cei mai buni prieteni din câți pot exista în lumea aceasta mare.

De fapt, dacă stau și mă gândesc mai bine, de ce ar trebui să alegeți doar una dintre cărți? Din gașca asta fabuloasă nu trebuie să lipsească nimeni. Așa că ce-ar fi să le citiți pe toate trei?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.