VIDEO: Alex Șeremet (Responsabil Comunicare companie auto) – „Se speră că mașina va deveni mai mult decât instrument de transport”

Despre scumpirile din industria auto, viitorul mașinilor electrice și trend-urile din piață, au aflat Alex și Andreea de la Alex Șeremet, Responsabil Comunicare BMW, invitat în matinalul „Bună dimineața, București!”, pe 98.3 FM și live pe Facebook-ul București FM, via Skype.

„La nivel global sunt probleme de producție. Avem criza semiconductorilor. O fabrică a ars în luna mai și asta a afectat foarte mult producția de automobile. Sunt fabrici care se închid, pentru că izbuncnesc crize pandemice. Toate astea afectează foarte mult producția. Un producător de automobile depinde de sute sau chiar mii de furnizori. Dacă integrarea scârțâie, se întârzie toată producția. Și asta se întâmplă cu toată lumea. Asta a generat livrarea de automobile noi cu întârziere și mulți s-au orientat către second hand, iar de aici s-a ajuns la creșterea prețurilor și pe această piață”, explică Alex Șeremet.

Dacă vrei să afli de ce au crescut prețurile în industria auto, ce spune despre mașinile electrice, cum comentează condusul preventiv, care sunt trend-urile din piață, vezi VIDEO.

„În ceea ce privește rivalitatea clasică cutie automată – cutie manuală, aici lucrurile se pot întâmpla repede. Vor exista câteva mașini în piață cu cutie manuală, dar toți producătorii au automobile cu cutie automată și în maximum 10 ani cutia manuală o să fie istorie.

Avem 8.000 -9.000 de mașini electrice în România. Majoritatea le încarcă de acasă. În momemtul în care vrem să folosim numai mașini electrice trebuie să găsim soluții pentru locațiile de încărcare. Nu vom avea niciodată atât de multă putere în rețea ca să încărcăm o mașină electrică în 3-4 minute. Ca să încărcăm o mașină ultrarapid vorbim de puteri echivalente cam cât într-un cartier. Sunt câteva elemente majore care or să transforme automobilul în viitorii ani.

E clar că nu toți pot folosi automobilele electrice. Apoi, automobilele devin tot mai conectate. Le-au trebuit 5-6 ani să folosească USB-ul. Acum transformarea e mai rapidă și vorbim de automobile cu acces la internet. Mașina face singură programări la service. Prin conectivitate, se speră că mașina va deveni mai mult decât instrument de transport. Ce o să devină? Acum încercăm să înțelegem. Mai avem partea de condus autonom. E o chestiune SF, foarte tentantă, numai că încet-încet s-a înțeles că viitorul cu mașini care merg singure e destul de complicat”, punctează Alex Șeremet.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.