Arafat: Multe teste rapide de depistare a infecţiei cu coronavirus au ajuns în şcoli

În România, prima tranşă de teste rapide de depistare a infecţiei cu coronavirus, pe bază de salivă, este distribuit în aceste zile şi multe au ajuns deja în şcoli. Ele ar putea fi folosite în premieră joi, când copiii se întorc, după minivacanţa de Ziua Naţională.

Între timp, pe internet au apărut imagini cu modul în care sunt ambalate. Nu individual fiecare set de testare în parte, ci pe pachete de componente.

Şeful DSU, Raed Arafat, a precizat că fiecare lot este însoţit de instrucţiuni privind modul de asamblare şi utilizare şi explica că, în mod normal, acest gen de dispozitive livrate în număr mare sunt astfel ambalate.

Arafat: Aceste teste vin în cutii, sunt beţişoarele, containerul de soluţie, locul unde iei şi faci amestecul şi după care caseta în care pui că să vezi testul. Nu vin câte un test cu toate asamblate. Vin separat şi când facem testele, luăm o bucată din fiecare, le punem şi testăm. Aşa s-au livrat şi testele antigen rapide. Dacă noi facem o solicitare în achiziţii, dacă vrem ca testele să fie asamblate individual, unu: era riscul să nu găsim cine să o facă şi să vină cu ofertă; doi: însemna că poate livrarea poate să fie mult mai târziu”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.