120 de kg de articole pirotehnice, confiscate deja!

Control, luni, în prima parte a zilei, în incinta complexului comercial „Dragonul Roșu”, din Dobroești, Ilfov.

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au constatat o infracțiune, prevăzută de legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive. O persoană juridică avea expuse, la vanzare, mai multe articole pirotehnice.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de la arme au indisponibilizat cantitatea de 120 kg de produse pirotehnice, pentru a putea continua cercetările.

Pentru intentia de comercializare a 5 kg de produse pirotehnice care au fos confiscate,  o altă persoană juridică a fost sancționată de polițiștii de la arme, conform Legii 126/1995, cu amendă în valoare de 4.000 lei.

Mai mult, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au aplicat o sancțiune contravențională pentru nefiscalizarea integrală a sumelor de bani încasate de la clienți, conform OUG 28/1999, cu amendă în valoare de 1.500 lei și au confiscat suma de 254 lei.

În incinta complexului comercial respectiv, polițiști ilfoveni au aplicat 6 sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare de 1.000 lei, întrucât persoanele respective nu purtau mască de protecție, pentru a preveni răspândirea cu SARS CoV 2.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.