Sectorul 1 cu sau fără salubrizare și deszăpezire? Se decide astăzi!

Astăzi, la Primăria Sectorului 1, au loc discuții între reprezentanții operatorului de salubritate și cei ai autorității contractante din Banu Manta, privind finanțarea serviciului public de salubritate.
Tot astăzi, începând cu ora 14:00, va avea loc o ședință a Consiliului Local al Sectorului 1, pe a cărei ordine de zi se află un singur punct, rectificarea bugetului local.

Fiindcă nu mai sunt bani pentru salubritate în bugetul Sectorului 1, iar Primăria din Banu Manta nu a achitat datoriile pe care le are către operatorul de salubritate Romprest, de mâine, acesta ar putea să își limiteze activitatea numai la ridicarea deșeurilor de la populație, de la agenții economici și a celui din depozitele spontane de pe domeniul public.

Pentru deszăpezire, operatorul de salubritate nu va aloca niciun om și niciun utilaj, din cauza lipsei resurselor financiare, pentru că nu a fost plătită nici măcar deszăpezirea din lunile ianuarie-martie ale acestui an.

Romprest promite că nu va întrerupe ridicarea gunoiului, de la populație și agenții economici.
Operatorul va ridica și gunoiul depozitat ilegal pe domeniul public.

Dar, în ceea ce privește deșeurile aruncate pe stradă în alte zile decât cele programate pentru ridicarea gunoiului, Poliția Locală a Sectorului 1 ar trebui să își facă datoria, spune reprezentantul operatorului de salubritate.

„Sunt niște discuții, astăzi, ale conducerii noastre la Primărie, pentru că, dacă nu vom avea buget – pentru că teoretic nu mai sunt bani pentru prestarea serviciului pe anul acesta și nu mai putem susține datorită restanțelor. Funcționăm (… în prezent n.r.) conform Protocolului 2 semnat pe data de 12 noiembrie. (…) Deci, din cele trei activități – curățenie căi publice, deszăpezire și colectare deșeuri de la populație și agenți economici, vom rămâne efectiv doar cu partea de colectare deșeuri, inclusiv deșeurile din depozitele necontrolate pe care le vom găsi pe stradă. Deci, tot ce înseamnă colectare deșeuri din serviciul de salubrizare. Deci, nu vom întrerupe tot ce înseamnă activitate de colectat deșeuri de la populație, agenți economici și deșeurile de pe domeniul public depozitate ilegal de către utilizatorii serviciului. În special cei care nu au contracte sau cei care nu vor să plătească întreaga cantitate de deșeuri. Restul, ce mai aruncă pe stradă în afara zilelor de colectare, trebuie să își facă și Poliția Locală datoria, odată și odată”, a declarat pentru București FM Sorin Velicu, director operațional al Romprest.

Operatorul de salubritate din Sectorul 1 a notificat, încă din 26 noiembrie atât autoritatea contractantă, cât și Primăria Capitalei, primarul și consilierii generali, Agenția de Protecție a Mediului, Garda de Mediu și Comisariatul de București al acesteia și Prefectura cu privire la diminuarea nivelului serviciului în Sectorul 1.

Romprest reclamă o datorie de 127.750.714,36 lei reprezentând facturi depășite de termenul de grație și neachitate de către Primăria Sectorului 1. Penalitățile pe care autoritatea contractantă din Banu Manta le-a adunat, se ridicau pe 26 noiembrie la 26.758.245,89 lei, conform notificării operatorului de salubritate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.