MotiActiv, aplicaţia pentru un stil de viaţă activ în scaun rulant

Fundaţia Motivation România anunţă dezvoltarea unor noi caracteristici ale aplicaţiei mobile MotiActiv, dedicată persoanelor care folosesc scaune rulante, familiilor acestora şi profesioniştilor din domeniul dizabilităţii. Aplicaţia MotiActiv, dezvoltată iniţial în limba română pentru sistemul de operare Android, este disponibilă acum în varianta iOS şi în limba maghiară, ceea ce o face accesibilă pentru un număr mai mare de persoane care au nevoie de îndrumare pentru un stil de viaţă activ şi sănătos în scaun rulant.

De asemenea, MotiActiv a fost conectată cu Panoul de Bord, o aplicaţie mobilă dezvoltată de Asociaţia Segoia, prin care pot fi depuse sesizări privind încălcarea drepturilor persoanelor cu şi fără dizabilităţi, rapid şi de la distanţă.

„Fundaţia Motivation România contribuie la construirea unei societăţi incluzive, în care abilităţile să conteze mai mult decât dizabilitatea, iar utilizatorii de scaune rulante să îşi poată îndeplini rolurile – acasă, la serviciu, în comunitate. Prin conectarea celor două aplicaţii – MotiActiv şi Panoul de Bord, lucrurile devin mai simple. În aplicaţia Panoul de Bord, în care a fost inclusă şi o secţiune dedicată dizabilităţii şi incluziunii, există modele de sesizări, care se completează cu descrierea situaţiei, coordonate GPS şi fotografii, unde e cazul, iar mesajul ajunge la autorităţile responsabile„, a declarat Erika Garnier, coordonator al serviciilor dedicate utilizatorilor de scaune rulante în cadrul Fundaţiei Motivation România.

Aplicaţia MotiActiv a fost lansată în 2019 şi îşi propune să vină în întâmpinarea nevoii de informare a persoanelor utilizatoare de scaune rulante şi a familiilor acestora, să contribuie la prevenirea complicaţiilor medicale şi să faciliteze parcursul spre o viaţă independentă. MotiActiv este un instrument util care oferă sprijin de la distanţă, atât în contextul pandemiei, cât şi în etapa de intervenţie timpurie pentru persoanele care ajung să folosească scaune rulante ca urmare a unor accidente.

MotiActiv poate fi descărcată gratuit din Google Play şi App Store. Utilizatorii au posibilitatea să intre în legătură cu echipele Motivation direct din aplicaţie, prin apelarea gratuită a numărului utilizatorului de scaun rulant 0800.030.762, disponibil de luni până vineri, în intervalul 09.00 -16.00. În plus, pot seta notificări pentru consumul de apă şi schimbarea poziţiei în scaunul rulant – acţiuni simple şi eficiente în prevenirea unor complicaţii medicale.

Varianta iOS a aplicaţiei MotiActiv, conectarea cu Panoul de Bord şi includerea opţiunii de selectare a limbii maghiare au fost dezvoltate în proiectul „Advocacy pentru accesul în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant”. În cadrul aceluiaşi proiect, Motivation a publicat un ghid despre drepturile persoanelor utilizatoare de scaune rulante, accesibil gratuit, în format electronic, pe site-ul www.motivation.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.