Conferința de Crăciun, „O istorie a Universului: de la Big Bang până astăzi … și dincolo”, online, de la Ateneul Român
Articol de andreiabarsanbfm, 13 decembrie 2021, 17:44
Cea de a noua Conferință de Crăciun la București îl are invitat pe profesorul și cercetătorul francez Yann Mambrini. Evenimentul va avea loc în această seară, 13 decembrie 2021, de la ora 19.00, și este transmis exclusiv online din Sala mare a Ateneului Român, pe pagina de Facebook a Filarmonicii „George Enescu”.
„O istorie a Universului: de la Big Bang până astăzi … și dincolo” este titlul propus pentru această ediție.
Yann Mambrini este director de cercetare-fizică teoretică la CNRS (Centrul Național de Cercetare Științifică al Franței) și membru al consiliului științific al CNRS, Profesor la Universitatea Paris-Saclay și cercetător asociat la CERN. Autor a peste 100 de articole științifice, Yann Mambrini este pasionat de timp și de măsurarea acestuia, în special de universul primordial care a fost subiectul său principal de cercetare de peste 15 ani. Este de trei ori câștigător al premiului de excelență științifică CNRS pentru munca sa de cercetare (2010, 2014 și 2018) și al premiului decernat de Socitatea Franceză de Fizică (în 2006).
Organizatorii ediției 2021 a Conferințelor de Crăciun la București sunt, ca în fiecare an, Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Filarmonica George Enescu, Clubul Rotary București-Curtea Veche și UEFISCDI.
Inițiatorul și coordonatorul acestui proiect este fizicianul Andrei Dorobanțu.
Acest eveniment unic al științei din România se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române.
„Conferinţele Ateneului Român trebuie să consacre un loc recunoscut de Europa academică, ca un spaţiu de dezbateri de mare rafinament intelectual a unor teme majore ştiinţifice, artistice, politice, literare, cu conferenţiari de mare calibru. Ceea ce pot afirma astăzi este că am reuşit, după nouă ani, un nivel al temelor şi o valoare ştiinţifică a conferenţiarilor demne de cele mai înalte foruri academice mondiale“, subliniază Andrei Dimitriu, director general al Filarmonicii „George Enescu“.
Puteți urmări acest eveniment și folosind linkul de logare: http://streams.live/embed/cdc2021 deschis de la 18.30.
Puteți adresa întrebări profesorului YANN MABRINI pe chat