Ce au decis consilierii locali din sectorul 3!

Consilierii locali din sectorul 3 s-au intalnit in sedinta ordinara pentru a vota cele 22 de proiecte inscrise pe ordinea de zi.

Au fost aprobate numarul si cuantumul burselor acordate elevilor din invatamantul preuniversitar de stat pentru semestrul I al anului scolar 2021-2022. Vor fi peste 15 mii de burse acordate, pentru ciclul primar si gimnazial ele sunt in cuantum de 200 cele de performanta si 150 le/lunar. Pentru elevii din ciclul liceal bursele de performanta sunt in cuantum de 400 lei/lunar, cele de ajutor social sunt de 300 lei/lunar. Toate platile vor fi electuate dupa rectificarea bugetara din 22 decembrie.

Reteaua particulara de gradinite din sector se suplimenteaza cu alte 4: Gradinita Castelul Zanelor, Gradinita Kids Club Tei, Gradinita Kids World, Gradinita Little Smile. Tot acum au fost votati reprezentantii Consiliului Local in Consiliile de Administratie ale unitatilor de invatamant preuniversitar din reteaua scolara a Sectorului 3, precum si reprezentantii Consiliului Local in Comisiile de Evaluare si Asigurarea Calitatii Educatiei in unitatile de invatamant preuniversitar si sector.

Pentru a cincea oara prezent pe ordinea de zi a Consiliului Local Sector 3, proiectului de investitii “Amenajarea unei structure urbane integrate natural prin reorganizarea traficului auto pe B-dul Unirii – Tronson Piata Unirii – Piata Alba Iulia” i-au fost propusi spre aprobare indicatorii tehnico-economici in cuantum de 865 milioane lei. Conform planului, pe transonul Piata Unirii – Piata Alba Iulia va fi amenajata o zona exclusiv pietonala, la nivelul solului, pe intreaga trama stradala, energic si intens inverzita. Conform datelor anexate, aici se vor putea organiza activitati de entertainment, leisure si / sau comerciale. Traficul auto va fi directionat pe trei niveluri subterane: primul subsol va fi dedicat parcarii autovehiculelor si accesului catre acestea, al doilea subsol va prelua circulatia de pe strazile adiacente bulevardului prin asigurarea racordarii cu acestea si amenajarea de parcarii si accese pentru acestea, iar al treilea subsol va prelua circulatia de pe bulevardul principal – B-dul Unirii, prin amenajarea de benzi de circulatie pe doua sensuri de deplasare. Costul estimat al investitiei este de 865 milioane de lei. Din nou, proiectul nu a trecut de votul consilierilor locali.

Pentru a doua oara nici proiectul de amenajare al unei Sali de scrima la Scoala Gimnaziala Nr 195 nu a trecut.

Nici proiectul prin care, in locul actualei piete agroalimentare Ramnicu Sarat, ar fi trebuit sa fie construit un complex cu 4 niveluri si 39 locuri de parcare nu a trecut, pentru a doua oara, de votul consilierilor locali. Valoarea investitiei 17,2 milioane de lei.

Prezent pe ordinea de zi pentru a doua oara, dar respins din nou a fost si proiectul prin care se propunea finantarea prin Planul National de Investitii “Anghel Saligny” a proiectului “Cresterea mobilitatii urbane prin fluidizarea traficului auto pe Sos Mihai Bravu (de la intersectia cu str Baba Novac pana la str Penes Curcanul)”. Obiectivul presupune construirea a doua pasaje rutiere subterane pe directia Soselei Mihai Bravu la intersectiile Sos Mihai Bravu – Calea Dudesti – B-dul Camil Ressu si Sos Mihai Bravu – Calea Vitan, precum si un pasaj pietonal subteran din dreptul statiei de tramvai Laborator. Valoarea intregului proiect este de 347 milioane lei, din care 115 milioane sunt solicitati de la bugetul local, restul de 232 milioane lei fiind contributia proprie a Sectorului 3.

In vederea fluidizarii traficului auto in zona Catelu, a fost solicitata, prin Planul National de Investitii “Anghel Saligny” construirea unui pasaj suprateran in zona. Suma solicitata de la bugetul de stat este de 35 de milioane de lei la care se adauga contributia proprie de 4,55 milioane lei. Proiectul a fost prezent a doua oara la vot dar respins si astazi.

Propus spre aprobare pentru a doua oara a fost si urmatorul proiect de pe ordinea de zi. Chiar daca lucrarile de reabilitare si consolidare ale monumentului istoric “Hala Laminor” nu s-au incheiat, 12,6 ha din aceasta si cladirea de birouri C3, in suprafata de 46-0 mp, vor fi inchiriate societatii Laminor Arena SRL, societate specializata in organizarea de evenimente muzicale, care se obliga sa investeasca 2 milioane de euro pentru pregatirea corespunzatoare a incintei. Perioada de inchiriere este de minim 5 ani iar in primii 2 ani locatorul nu va achita nicio chirie.

Revenire la vot a fost si pentru urmatorul proiect prin care, pe strada Victor Brauner, au fost identificate suprafete de teren pe care se vor construi unitati de invatamant, cresa/gradinita/scoala primara sau alte obiective de interes local. Mentionam ca terenurile se afla in patrimonial Societatii SD3 Salubrizare si Deszapezire S3 SRL. Proiect respins din nou.

Respins anterior nici astazi nu a trecut de votul consilierilor proiectul pentru realizarea unei statii de sortare a desurilor colectate de pe raza sectorului 3. Se doreste ca aceasta statie sa fie amplasata pe strada Drumul Lunca Cetatii, pe o suprafata de 4,1 ha.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.