Protest al liceenilor de la „Tonitza”, în fața Primăriei Sectorului 1!

La Liceul „Tonitza” peste 900 de elevi nu au unde să învețe!

Peste 100 de elevi de la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, însoțiți de părinți, au ieșit în stradă fiindcă Primăria Sectorului 1, cel mai bogat UAT din România, nu e în stare să le asigure un loc unde să își desfășoare cursurile, spun ei.

Protestul a debutat la ora 10, în parcarea din fața sediului Primăriei Sectorului 1 din Banu Manta nr. 9.
Și copiii și părinții spun că nu poți face artă – cursuri de pictură, de modelaj sau de sculptură on line.
Este vorba despre peste 900 de elevi care, de doi ani de zile, fac cursuri numai on line.

Copiii de la Tonitza spun că le lipsește interacțiunea normală cu colegii lor, dar mai ales cu profesorii. Din cauză că nu se pot duce la școală și-au pierdut entuziasmul, nu pot studia cum trebuie și notele lor au scăzut.

Părinții mai spun că au strâns bani pentru a putea plăti ei reparațiile necesare la noul local din Bulevardul Iancu de Hunedoara, astfel încât elevii să poată relua cursurile fizic.

Clotilde Armand dă vina pe primarii precedenți și pe Consiliul Local.

Primarul Clotilde Armand dă vina pentru această situație pe doi primari precedenți, Andrei Chiliman și Daniel Tudorache, pe PNL, PSD, pe Consiliul Local, dar și pe părinții elevilor care nu au venit să protesteze timp de 4 luni, cât consilierii locali au refuzat să adopte rectificarea bugetară, care i-ar fi dat posibilitatea să facă reparațiile necesare la localul din Bulevardul Iancu de Hunedoara al Liceului Tonitza.

Consilierul Dinu Gheorghe: în bugetul din aprilie erau bani pentru reparații în școli!

Consilierul local PNL Dinu Gheorghe, șeful comisiei de buget din cadrul Consiliului Local al Sectorului 1 spune, însă, că edilul avea la dispoziție bani prinși în buget la capitolul unități de învățământ, încă din luna aprilie, deci ar fi putut face reparațiile.

Promisiunea lui Clotilde Armand: la finele lui ianuarie, copiii vor putea merge la școală.

După discuții aprinse, Clotilde Armand le-a promis protestatarilor că vor putea merge la școală în locația din Iancu de Hunedoara la finele lunii ianuarie.

Părinții și copiii nu mai cred în promisiuni!

Părinții nu par, însă, mulțumiți de această promisiune. De prea multe ori au fost avansate termene care nu au fost respectate, spun ei.

Sediul nou de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara…

În context, trebuie menționat faptul că pentru Liceul „Nicolae Tonitza” a fost construit, începând din 2015, un nou sediu, pe Bulevardul Iancu de Hunedoara.
Deși acesta a fost deja recepționat de către Primăria Sectorului 1, elevii și profesorii nu pot desfășura cursuri în noul sediul. Acesta necesită reparații – dărâmarea unui zid care obturează un acces, pentru a primi autorizația ISU de siguranță la incendii.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.