VIDEO: Viața în comunism: Episodul 5 – Mass media. Radioul și televiziunea

Radioul public românesc a fost prezent 24/24 in vietile oamenilor spre deosebire de orele reduse alocate programului televiziunii. Impactului teatrului radiofonic și al emisiunilor culturale a fost extrem de important în viața de zi de zi a românilor.

În același timp, ascultarea pe ascuns a postului Radio Europa Libera reprezenta o ușă spre libertate și posibilitatea de afla știri despre evenimentele care în presa din România nu erau prezentate.

Urmareste povestile spuse de istoricul Adrian Majuru, de criticul și istoricul de film Manuela Cernat, de realizatorul radio Titus Andrei si de Andrei Voiculescu, realizator Europa Liberă!

Pentru cei ce nu l-au trăit, pare o poveste. Pentru ceilalți, comunismul a fost realitatea cotidiană a unei epoci ce părea fără sfârșit.

La 32 de ani de la căderea comunismului, 63% dintre români cred că atunci era mai bine ca acum. Este cel mai mare procent din ultimii ani și arată tendința clară de revalorizare a unui regim până mai ieri de ”tristă amintire”.

Rezultatele sondajului realizat de INSCOP sunt îngrijorătoare: 30% din tinerii până în 30 de ani, care știu despre comunism doar din poveștile părinților, cred că atunci era mai bine și 44,5% dintre români consideră că regimul comunist a fost un lucru bun pentru România.

Comunismul nu e o poveste, este realitatea în care au trăit bunicii, părinții noștri și mulți dintre noi. Este realitatea pe care trebuie s-o cunoască cei care s-au născut în libertate și care, luați la trântă de viață, cred că atunci era mai bine.

București FM îți spune cum era atunci, în serialul Viața în comunism povestită de istoricul Adrian Majuru, în 9 episoade video pe canalele București FM (Youtube, www.bucurestifm.ro si pe pagina de Facebook BucurestiFM).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.