„Un băiat numit Crăciun” – o carte pentru copii și părinți!

arhiva

Dacă doriți ca în aceste zile să petreceți cât mai mult timp cu copiii, nu îi întrebați prea mult despre lecții, note la școală, ce teste au mai dat și care a fost rezultatul. Încercați mai bine să le citiți o poveste de Crăciun care le va face plăcere. Așadar, dacă plănuiți să petreceți timp cu copiii, atunci cartea „Un băiat numit Crăciun”, scrisă de Matt Haig și apărută în traducere românească la editura Nemira este lectura potrivită pentru dumneavoastră.

Personajul principal al cărții este Nikolas, un băiețel de unsprezece ani, care a primit în copilărie o singură jucărie – o păpușă sculptată dintr-un nap. Dar el e fericit așa, pentru că această jucărie e de la părinții lui, pe care îi iubește foarte tare. Sigur și-ar mai fi dorit și alte jucării precum cele pe care le vedea în vitrinele unui magazin de jucării și pe care tatăl său nu i le putea cumpăra, banii nefiind niciodată destui în casa lor.

Însă tatăl lui îl consola și îi spunea că într-o zi vor fi bogați, iar el va putea avea cele mai frumoase jucării. Când auzea asta, băiatul îi spunea că nu își dorește jucării și că este fericit cu păpușa lui sculptată dintr-un nap, apoi își ruga tatăl să nu muncească prea mult.

Într-o bună zi, tatăl lui dispare, iar Nikolas trebuie să călătorească până la Polul Nord să îl salveze. Pe drum, el se împrietenește cu un ren, cu un troll și descoperă o lume ascunsă, încântătoare, pe tărâmul Elfhelm. Dar elfii de aici au necazurile lor: spiritul Crăciunului și bunăvoința sunt la cote foarte scăzute, iar Nikolas pare să fie singurul care poate repara lucrurile…

Însă cum va face asta, unde și cum își va găsi tatăl și, mai ales, ce vor învăța cei doi din toată această aventură, rămâne să citiți și să aflați singuri.

Cartea vă va aminti și de poveștile lui Hans Christian Andersen și cele ale fraților Grimm, dar puțin și de „Cuore” al lui Edmondo de Amicis.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.