Nicușor Dan a renunțat la instalația de oxigen pentru Spitalul modular din Pipera!

Foto: Mircea Apostolescu

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a retras de pe ordinea de zi a ședinței de azi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) „Proiectul de hotărâre privind aprobarea realizării instalației de oxigen medicinal în cadrul unității modulare Pipera – secție exterioară a Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale Doctor Victor Babeș”.
Nicușor Dan a fost inițiatorul proiectului, pe care l-a și susținut în fața consilierilor generali.

„(…) Urmează valul cinci, o să fie un necesar pentru paturi care să aibă instalație de oxigen și soluția cea mai rapidă este pe acest spital modular din Pipera. Mai adaug că este o solicitare expresă a Guvernului, chiar a primului ministru, ca, în cel mai scurt timp să asigurăm aceste paturi cu oxigen. (…) Fiind această chestiune urgentă, am luat singura ofertă existentă, cea de la Compania de Consolidări. (…) Spitalul Militar Central, care are în subordine acel spital provizoriu ROL 2, a reușit pe o structură similară să pună instalație de oxigen. Și cred că, dacă ei au reușit în felul acesta, cu o companie pentru care nu există nici o suspiciune că nu ar face lucrurile profesionist, trebuie să încercăm și noi să facem acest lucru, în perspectiva valului cinci”, le-a spus Nicușor Dan consilierilor.

Însă, după ce grupul consilierilor USR a anunțat, prin vocea viceprimarului Capitalei Horia Tomescu, că nu va susține proiectul, inițiatorul – Nicușor Dan, l-a retras de pe ordinea de zi.

În context, trebuie amintit faptul că, pe 12 octombrie, cu ocazia unei rectificări a bugetului Municipiului București, consilierul general Ancuța Comănici a susținut, în numele grupului PSD din Consiliul General al Municipiului București, un amendament privind alocarea a 417 mii lei pentru achiziționarea unei instalații de distribuție a oxigenului medical pentru spitalul modular din Pipera.

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, susținea, atunci, însă, că nu este nevoie de mai multe paturi cu instalație de oxigen și că acest tip de instalație nu ar fi putut fi montată la Spitalul modular din Pipera.

„În prezent sunt locuri libere pentru pacienții Covid-19 în spitalele Municipalității”, declara, în octombrie edilul șef.

Nicușor Dan a preciza, tot în fața consilierilor generali că, în acel moment, ar fi existat suficiente locuri libere, atât cu cât și fără oxigen, pentru pacienții Covid-19, în spitalele administrate de către ASSMB.

Spitalul modular ar fi putut fi operaționalizat pentru viitor, pentru cazul în care s-ar fi ajuns în situația de a nu mai avea locuri disponibile pentru pacienții Covid-19 în spitalele administrate de către Municipalitate, explica, în octombrie, Nicușor Dan.

De altfel, investiția nici nu ar putea fi realizată deoarece numai terenul aparține Municipalității, în timp ce containerele care compun spitalul aparțin Companiei Municipale de Consolidări, aflată în insolvență, mai susținea, atunci, edilul șef al Capitalei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.