Djokovic participă totuşi la Australian Open

Conform presei sportive din Serbia, Novak Djokovic își va apăra titlul de la Australian Open, chiar dacă vaccinarea împotriva Covid-19 a devenit obligatorie pentru jucătorii care merg la Melbourne în 2022.

Novak Djokovic liderul clasamentului ATP, dar şi un antivaccinist convins, va beneficia de o scutire medicală, anunță cele mai importante publicații din Serbia. Obținerea unei astfel de scutiri este deosebit de dificil de obţinut, deoarece trei comisii medicale trebuie să își dea avizul despre cererea de exceptare de la vaccinare a lui „Nole”.

,,Nole” s-a retras însă de la ATP Cup, competiție inter-țări care va avea loc la Melbourne (1 – 9 ianuarie), deoarece trebuia să intre pe teren chiar în prima zi a noului an, pentru un meci cu norvegianul Casper Ruud.

Trebuie menţionat faptul că turneul de la Australian Open din acest an, are o importanță uriașă pentru Novak Djokovic. Sârbul va forța câștigarea celui de-al 21-lea titlu de Grand Slam şi i-ar întrece pe marii săi rivali Roger Federer și Rafael Nadal, ambii cu câte 20 de trofee de Grand Slam în palmares.

Jurnaliștii din ţara vecină au scris deja că Novak a primit undă verde pentru a juca la Australian Open, turneu pe care l-a cucerit de 9 ori până acum.

Australian Open este primul turneu de Grand Slam care solicită vaccinare obligatorie, iar ATP a propus chiar și un sistem de penalizări, în cazul în care un jucător este prins că își falsifică certificatul de vaccinare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.