Captură importantă de materiale pirotehnice

Poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, au confiscat 16 tone de articole pirotehnice în valoare totală de aproximativ 900.000 de lei, în cadrul acţiunii naţionale ,,Foc de Artificii”.

Dispozitivul de poliţişti sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au pus în aplicare pe teritoriul mai multor judeţe, 48 de mandate de percheziţie domiciliară, pentru săvârşirea infracţiunii de achiziţionare şi comercializare de articole pirotehnice fără autorizaţie, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

La nivel de ţară au fost înregistrate 99 de dosare penale, în cadrul cărora au fost constatate 112 infracţiuni, fiind aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.900 de lei.

În Capitală poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare şi au confiscat 55 de kilograme de articole pirotehnice.

,,În perioada 22 noiembrie – 29 decembrie în cadrul acţiunii naţionale Foc de Artificii, au fost confiscate 82.202 kilograme de articole pirotehnice, în valoare totală de aproximativ 3.075.700 de lei”, a precizat IGPR.

Au mai fost întocmite de asemenea 677 de dosare penale, în cadrul cărora au fost constatate 779 de infracţiuni, fiind aplicate 227 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 214.200 de lei, se mai menţionează în comunicatul emis de IGPR.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.