Drept la replică. Primăria Sectorului 1 anunță că nu are conturile blocate.

Foto: Primaria Sectorului 1 / Facebook

Bucurestifm FM publică dreptul la replică înaintat de către Primăria Sectorului 1:

În legătură cu articolul “Conturile Primăriei Sectorului 1 blocate de către ANAF!”  (care poate fi accesat on-line la adresa- https://www.bucurestifm.ro/2021/12/29/conturile-primariei-sectorului-1-blocate-de-catre-anaf/)  publicat în data 29 decembrie 2021, de portalul www.bucurestifm.ro sub semnătura reporterului Mircea Apostolescu, Serviciul Imagine și Cultură al Primăriei Sectorului 1 a fost împuternicit să facă următoarele precizări:

          Această știre este complet falsă, este de natură să dezinformeze în mod grosolan opinia publică și să aducă importante prejudicii de imagine Primăriei Sectorului 1. În acest moment, Primăria Sectorului 1 nu are conturile blocate, așa cum lasă să se înțeleagă autorul articolului, și nici nu le-a avut. De altfel, informația a fost difuzată în cursul zilei de miercuri, 29 decembrie 2021, și de postul Antena 3, iar Primăria Sectorului 1 a difuzat, în dimineața zilei de 29 decembrie 2021,  o precizare pe pagina de Facebook a instituției și a sesizat CNA cu privire la acest subiect. Reproducem postarea Primăriei Sectorului 1: “Referitor la știrea difuzată de postul de televiziune Antena 3 care a transmis informații publicului că Primăria Sectorului 1 ar avea conturile blocate, facem precizarea că niciun cont al Primăriei Sectorului 1 deschis la Trezoreria Sectorului 1 nu este blocat. Televiziunea care a difuzat această știre nu ne-a solicitat un punct de vedere, înainte de a difuza informația, și nu a citat nicio sursă oficială. Din aceste motive vom sesiza CNA.”  Astfel, jurnalistul Mircea Aposolescu a avut la dispoziție un punct de vedere oficial al instituției, dar a ales să-l ignore, consecința fiind prejudicierea imaginii Primăriei Sectorului 1.

Repetăm, afirmația din titlul articolului, conform căreia “Conturile Primăriei Sectorului 1 blocate de către ANAF!”, nu corespunde realității. Autorul articolului, jurnalistul Mircea Apostolescu, nu ne-a solicitat, în prealabil, un punct de vedere pe această temă și nu a citat o sursă oficială, încălcând flagrant normele profesiei de jurnalist. Dacă ne-ar fi cerut acest punct de vedere, ar fi aflat că niciun cont al Primăriei Sectorului 1 deschis la Trezoreria Sectorului 1 nu este blocat și ar fi putut informa în mod corect opinia publică. Însă, nefăcând acest lucru, a creat un fake-news cu privire la instituția Primăriei Sectorului 1.

După cum ușor se poate vedea, documentul publicat este o informare emisă de ANAF. Primim zeci de astfel de comunicări în timpul anului, privind situația disponibilităților de  fonduri/ credite bugetare deschise și neutilizate în conturile Primăriei Sectorului 1, și nu este vorba de propriri de conturi. Menționăm că inclusiv publicarea acestui document, care conține semnătura în clar a unui director din cadrul ANAF, încalcă legislația privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal.

De altfel, încălcarea cu bună știință a normelor jurnalistice, de către Mircea Apostolescu, cu privire la acest subiect nu s-a oprit aici. Articolul conține mai multe opinii personale și concluzii eronate, în redactarea acestui material de presă, care nu sunt susținute de probe sau declarații ale unor oficiali.

În virtutea corectei informări a cititorilor dumneavoastră, vă rugăm să publicați acest drept la replică pe aceeași pagină pe care a fost publicat și articolul, în termenul și în condițiile prevăzute de normele în vigoare.

Serviciul Imagine și Cultură”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.