Încep lucrările la Hanul Solacolu, anunță Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, transmite că au fost rezolvate chestiunile financiare privind exproprierea Hanului Solacolu şi că urmează să fie începute lucrările de punere în siguranţă a clădirii.

„Avem undă verde pentru începerea lucrărilor la Hanul Solacolu, una dintre clădirile-simbol din patrimoniul Bucureştiului, construită în 1859. Chestiunile financiare privind exproprierea au fost rezolvate, suma fiind consemnată în cont, deci Primăria Capitalei devine proprietară, urmând să fie începute în curând lucrările de punere în siguranţă a clădirii. Vom accesa apoi banii pentru restaurare, cu scopul de a transforma Hanul Solacolu într-un spaţiu cultural de ţinută pentru bucureşteni„, a scris edilul general, pe Facebook.

Pe 26 noiembrie 2021, consilierii municipali au adoptat în unanimitate un proiect conform căruia suma prevăzută iniţial pentru exproprierea Hanului Solacolu, din Calea Moşilor nr. 134, a fost diminuată de la 5,6 milioane lei la 4,5 milioane lei.

Este vorba despre o clădire monument istoric aflată în proprietate privată, unde PMB doreşte să efectueze lucrări de conservare şi protejare în vederea realizării proiectului de utilitate publică „Spaţiul Cultural Municipal”.

Imobilul este compus din construcţii în suprafaţă totală de 977 mp şi teren în suprafaţă de 1.538 mp.

Ulterior finalizării procedurilor de transfer al dreptului de proprietate, imobilul va fi transmis în administrarea Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, pe perioada lucrărilor de punere în siguranţă, consolidare, conservare şi protejare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.