500 de persoane, care au abandonat școala, așteptate să reia cursurile gratuit!

Proiectul „Aripi spre viitor” vine în ajutorul persoanelor din Regiunea București-Ilfov care doresc să finalizeze cursurile învățământului de stat obligatoriu.

Cu finanțare din fonduri europene nerambursabile, „Aripi spre viitor” își propune reîntoarcerea în sistemul de educație și formare a de 500 de persoane care au abandonat școala.

Sunt așteptați să se înscrie copii și tineri cu vârste între 6 și 16 ani, precum și adulți cu vârsta cuprinsă între 16 și 64 de ani, care nu au absolvit învățământul obligatoriu.

Statisticile arată că venitul lunar al unei persoane crește odată cu numărul de clase absolvite și că riscul de a fi concediat este mai mare la cei care au terminat doar clasele primare sau gimnaziale.

Totalul finanțării proiectului se ridică 9.518.252 lei, din care 7.614.602 reprezintă fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Capital Uman, 1.335.889 lei vin de la bugetul național, restul fiind acoperit din fonduri de la bugetul Local Sector 6. Cu o perioadă de derulare de 32 de luni, proiectul a debutat în luna ianuarie a anului trecut.

Beneficiarul finanțării este Fundația Estuar alături de partenerii săi: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Asociația Four Change.

Persoanele interesate să participe la program pot scrie la adresele de email recrutareads@gmail.com sau office@dgaspc6.com, sau pot suna la numerele de telefon 0723.161.313, ¬0723.746.494, 0765.597.172.

Informații suplimentare se găsesc pe www.asistentasociala6.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.