VIDEO: Mihaela Păun (Manager ARCUB) – „ARCUB promovează arta contemporană și e foarte aproape de artiștii independenți”!

Despre 3 zile de evenimente organizate în Capitală cu ocazia Zilei Culturii Naționale, a aflat Alex Minculescu de la Mihaela Păun, manager ARCUB, invitată în matinalul „Bună dimineața, București!”, pe 98.3 FM.

„S-a ales momentul acesta pentru că Ziua Culturii Naționale se sărbătorește pe 15 ianuarie și ARCUB promovează arta contemporană și e foarte aproape de artiștii independenți. Revenim cu proiectele care au câștigat anul trecut sesiunea de finanțare. Am zis că e cel mai bun prilej de a relua și prezenta aceste proiecte de Zilele Culturii Urbane”, explică Mihaela Păun.

Dacă vrei să afli ce se întâmplă timp de 3 zile la Hanul Gabroveni, ce spune despre atelierele de dans contemporan, ce și câte proiecte au fost finanțate, ce proiecte face ARCUB, vezi VIDEO.

„Artiștii nu pot și antreprenori. Există și antreprenoriat în cultură, precum în cazul concertelor. Dar, când vorbim de dans contempoan, de carte, de muzică de nișă, acești oameni trebuie sprijiniți. Altfel nu au cum să supraviețuiască. În pandemie s-a văzut cât de greu le-a fost. A fost greu că nu au putut să se manifeste. Cu atât mai greu le-a fost celor care vin din sectorul independent”, spune managerul ARCUB.

„Rămân optimistă. Dinspre Primărie nu a venit o încurajare extraordinară din punctul de vedere al bugetelor. Știm că Primăria se confruntă cu o situație destul de grea. Dar trebuie să ținem cont de faptul că și cultura e un domeniu extrem de important. Cred că ne vom descurca. Luna aceasta și în februarie îi vom acompania pe artiști să ducă ideea în proiect. În martie avem o bursă de proiecte. Vrem să continuăm sesiunea de finanțare”, punctează Mihaela Păun.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.