Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, amendate

Sursa foto: Alina Decu

Amenzi de 200.000 lei pentru fiecare din cele doua companii: Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, din Grupul Enel, aplicate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei.

Motivul ar fi că nu au emis facturi clienţilor beneficiari ai schemei de sprijin prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 118/2021 (privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022), pentru consumul de gaze naturale aferent lunii noiembrie 2021.

ANRE le reaminteşte clienţilor finali care sunt paşii de urmat dacă au neclarităţi privind facturarea energiei electrice şi a gazelor naturale:

  • să încheie o convenţie de consum cu furnizorul de energie electrică/gaze naturale;
  • să verifice dacă facturarea s-a efectuat potrivit indexului transmis;
  • să verifice în contract perioada în care trebuie transmis furnizorului indexul şi să beneficieze de mecanismul autocitirii pentru a evita facturarea unui consum estimat şi ulterior regularizarea acestuia;
  • să nu ignore notificările transmise de furnizorul de energie privind modificarea condiţiilor contractuale, în special modificarea preţurilor/tarifelor.
  • Dacă aceste modificări nu respectă condiţiile prevăzute în contract (preţ fix pe o anumită perioada de timp), clientul final are dreptul să sesizeze ANRE sau alte instituţii care au atribuţii în acest sens, chiar şi instanţa de judecată.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.