”Cină cu prieteni”, premieră la Teatrul Bulandra

”Cină cu prieteni” este premiera începutului de an la Teatrul Bulandra. Piesa lui Donald Margulies, un text premiat cu Premiul Pulitzer pentru dramaturgie, este pusă în scenă de regizorul Cristi Juncu și îi are în distribuție pe: Șerban Pavlu, Andreea Bibiri, Ana Ioana Macaria și Vlad Zamfirescu. Decorul a fost creat de scenografa Nina Brumușilă, iar grafica îi aparține lui Cosmin Ardeleanu.

Reprezentațiile sunt programate miercuri, 19, și joi, 20 ianuarie, de la ora 16:00 și de la ora 19:00,  pe scena Sălii Liviu Ciulei .

”Cină cu prieteni” a fost scrisă pentru Actors Theater din Louisville, Kentucky, fiind jucată pentru prima dată în martie 1998 în cadrul Humana Festival of New American Plays. A fost apoi montată în octombrie la South Coast Repertory, California și la Comédie des Champs-Élysées din Paris în 1999, an în care textul va fi prezentat pentru prima oară și off-Broadway la Variety Arts Theatre din New York pe data de 4 noiembrie. Piesa a fost montată în mai multe teatre din SUA, Marea Britanie și Canada, fiind distinsă cu prestigiosul premiu Pulitzer pentru dramaturgie în 2000.

În 2001, HBO a adaptat ”Cină cu prieteni” în regia lui Norman Jewison, avându-i în distribuție pe Dennis Quaid (Gabe), Andie MacDowell (Karen), Greg Kinnear (Tom) și Toni Collette (Beth). Filmul a fost nominalizat la Premiile Emmy în 2002.

”Ca toate piesele mele, ”Cină cu prieteni” a fost scrisă pentru a reflecta ceea ce am observat în respectivul moment al vieții mele… Peste tot în jurul nostru relațiile se schimbă, iar căsniciile se destramă. Exact aceste noțiuni de efemer și dorință de altceva au reprezentat sursa mea de inspirație.” (Donald Margulies)

Vlad Zamfirescu revine la acest text, actorul a făcut parte și din distribuția spectacolului montat de Claudiu Goga, la ArCuB, cu ceva vreme în urmă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.