UPDATE: Linie telefonică pentru șoferii STB care sunt împiedicați să iasă pe traseu

UPDATE 21.00: Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti susţine că primarul general, Nicuşor Dan, urmăreşte destructurarea mişcării sindicale şi intimidarea liderilor, atât la nivelul STB, cât şi la nivel naţional. Sindicatul transmite că majoritatea salariaților STB au ales să rămână în continuare pe loc, în urma declarațiilor făcute de primarul Capitalei şi de şeful societății, Adrian Criţ. Aceştia au avertizat şoferii care nu ies pe traseu că riscă desfacerea contractului individual de muncă.

UPDATE 19.15: Depourile STB Colentina şi Titan funcţionează în integralitate la această oră, a anunţat primarul Capitalei, Nicuşor Dan. El a precizat că liniile de tramvai 14 și 21 functioneaza în regim normal.

UPDATE 17.30: Directorul STB, Adrian Criţ, le promite şoferilor şi vatmanilor care reintră astăzi pe traseu că dacă nu au comis fapte penale, cercetarea disciplinară în cazul lor nu va produce efecte. În cazul în care protestul continuă, siguranţa locurilor de muncă ale angajaţilor societăţii este pusă în pericol.

Șoferii STB care vor să iasă pe traseu și sunt agresați sau amenințați au la dispoziție un număr de telefon unde pot face sesizări.

Numărul este 0800.800.868, a anunţat primarul general, Nicuşor Dan.

Edilul șef dă asigurări că se va păstra confidenţialitatea asupra celor care sună şi că Poliţia va interveni imediat.

De asemenea, Nicușor Dan anunţă sprijin juridic pentru cei care se tem de eventuale repercusiuni din partea sindicatului.

Primarul a spus că, astăzi, unii angajaţi ai STB au fost intimidaţi şi agresaţi.

„Vremea sindicalistului mafiot în România a apus şi vremea sindicalistului de partid în România a apus și ce se întâmplă zilele astea este ultima zvâcnire de sindicalism mafioto-politic. Faptul că au fost şoferi şi vatmani care au înţeles nebunia în care acest sindicat îi ducea e un semn de însănătoşire”, a precizat Nicușor Dan.

Primarul general a mai declarat că șoferii care nu ies pe traseu riscă desfacerea contractului de muncă.

Greva sindicaliştilor de la STB continua si astăzi, pentru a treia zi consecutiv, deşi există o decizie a instanţei prin care protestul este declarat ilegal.

Ultimele negocieri de aseară dintre sindicaliști și primarul Nicușor Dan au eșuat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.