,,Liderii sa prezinte adevaratele probleme ale angajatilor STB!”

arhiva

Greva de la Societatea de Transport public Bucuresti continuã. Potrivit datelor oficiale, la aceastã orã circulã aproape un sfert din totalul vehiculelor sunt programate sã iasã pe traseu.

Aflat azi dimineatã la o autobazã a companiei, alãturi de mai multe sute de protestatari, liderul sindicatului reprezentativ de la STB, Vasile Petrariu, a precizat cã oamenii îsi asumã toate riscurile, în pofida deciziei instantei de judecatã de a declara greva ilegalã. El a adãugat cã demisia directorului general ar fi singurul lucru care ar aplana conflictul de muncã:

,,Din pãcate, pânã în momentul de faþã cei care decid nu au intenþionat vreodatã sã vinã cu vreo soluþie prin care sã medieze sau se ducã la apãrarea acestui conflict. Din contrã, au incitat si din cauza asta practic, conflictul a fost escaladat ºi oamenii sunt hotãrâþi sã continue ceea ce au început acum 4 zile. O problemã foarte importantã, de la care s-a plecat acum douã sãptãmâni sã spunem în discuþiile noastre cu conducerea si cu membrii CA-ului, este legatã de faptul cã baza materialã este la pãmânt. Nu existã o aprovizionare ritmicã /…/ subansamble, avem în momentul de fatã peste 400 de vehicule imobilizate care nu pot sã iasã în traseu, iar cele care ies în traseu au mari dificultãti tehnice pentru cã avem foarte multe defecte zilnice”.

De cealaltã parte, directorul Adrian Crit i-a invitat astãzi pe reprezentantii sindicatului la negocieri privind contractul colectiv de muncã. El a avertizat cã STB ar putea intra în insolventã, dacã angajaþii nu îsi vor relua activitatea, în conditiile în care pierderile estimate dupã trei zile de grevã au ajuns la 20 de milioane de lei.

Între timp, compania Metrorex Bucuresti a infirmat într-un comunicat, zvonurile potrivit cãrora circulatia la metrou ar urma sã fie perturbatã în perioada urmãtoare si a dat asigurãri cã toate trenurile vor respecta graficul stabilit

 

UPDATE: Sindicatul Transportatorilor din București solicită o întâlnire cu membrii Consiliului de Administrație al Societății de Transport București , în cursul dimineții de mâine.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.