Greva STB – Ziua a 5-a: Negocieri eșuate

Negocieri eșuate, între Sindicatul Transportatorilor și Consiliul de Administrație al STB!

O întâlnire între cele două parți ar fi trebuit să aibă loc la ora 9, însă sindicaliștii au refuzat să participe.

Ei susțin că vor relua lucrul abia după ce directorul companiei va fi demis.
De partea cealaltă, șeful STB, Adrian Criț, a atras atenția că prelungirea grevei pune societatea în imposibilitatea de a plăti salariile angajaților și face apel către autorități să se implice pentru a fi respectată legea.

Liderul sindical Vasile Petrariu a transmis un mesaj, astazi,  pe Facebook, în care susține că protestul nu este politic și îl acuză pe Nicușor Dan că nu a oferit nicio soluție angajaților STB și că este singurul responsabil pentru situația creată:

  „Oamenii sunt conștienți că amenințările, șantajul îi determină să fie mai mobilizați. Cei care ne amenință ar face bine să vină cu o soluție. Mesajele transmise escaladează conflictul.

Astăzi îmi dau demisia din funcția de consilier general și din Partidul Social Democrat. Acest protest nu are nicio conotație politică”. El a spus că maine  vor fi la muncă doar 10% dintre șoferi.”

Asta în condițiile în care Tribunalul Bucureşti a decis că greva este ilegală.

Pe de altă parte, Metrorex a anunțat că metroul va circula conform graficului de lucru, infirmând astfel zvonurile cu privire la o eventuală acțiune de protest.

Potrivit şefului STB, Adrian Criţ, la ora 7:00, erau pe traseu 148 vehicule, dintr-un total programat de 697, din nou tramvaiele şi troleibuzele fiind cele mai multe vehicule care circulau în Capitală.

Numărul tramvaielor ieşite pe traseu era de 67, dintr-un total programat de 151, cel al troleibuzelor de 62 din 86 de vehicule programate, în timp ce numărul autobuzelor era de 19, dintr-un total de 460 programate pentru luni, la ora menţionată.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.