Dr. Valeria Herdea și Bogdan Chirițoiu, despre consumul de suplimente alimentare

Românii confundă medicamentele cu suplimentele alimentare. Despre cât de periculoasă este automedicația au aflat Alex șiAndreea de la Dr. Valeria Herdea și Bogdan Chirițoiu, Președintele Consiliului Concurenței, invitați în Matinalul „Bunădimineața, București”, pe 98.3.

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu:  ”Noi am început analiza aceasta văzând foarte multă publicitate atât pentru medicamente, cât și pentru suplimente alimentare și așteptându-ne să găsim prețuri mari. Partea bună este că vedem că în România, prețurile nu sunt mai mari decât în alte țări.  Produsele acestea nu ne fac rău, dar distincția între ele și medicamente este importantă pentru că pe partea de medicamente, cineva verifică și dacă ne fac bine. Pe când, pe partea de suplimente alimentare (vitamine, produse bazate pe plante, etc.) nu avem o verificare a eficacității. De asta e importantă această distincție. De asta propunem noi ca cineva – Ministerul Sănătății sau Ministerul Agriculturii, să verifice și efectele benefice pe care le au aceste produse.”

Dr. Herdea: ”Tot celuăm, produse medicamentoase, trebuie să fie urmarea unui act medical. Atunci când mergem intr-o farmacie și luăm ce dorim,fără consilierea unui specialist,riscăm să ne facem praf sănătatea. Atenție: este esențial să avem o anumită compoziție, să avem studii. Ele demonstrează eficiența unui produs. Este corect ca aceste produse, indiferent din ce sunt făcute, să treacă printr-un contro lriguros din partea celor care fac aceste studii.”

Dacă vrei să afli ce spune Dr.Herdea desprere comandările făcute de farmaciști,  ce urmează să facă Consiliul Concurenței, cum justifică Bogdan Chirițoiu această inițiativă, vezi VIDEO

”Peste tot pe glob existăa ceastă ocolire a medicului. Medicația după academia Google nu este o soluție: putem avea risc de intoxicație, de supradozare, există plante care, peste doza minima, pot produce efecte toxice și chiarletale”, explică medicul.

”Mă aștept să vină reacții din partea industriei. Cel mai probabil o să facem recomandare Guvernului, să întărească legislația. Trebuiesă ne asigurăm că aceste produse sunt benefice pentru oameni , dar trebuie să avem grijă și de baniilor”, spune Președintele Consiliului Concurenței.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.