Protestul angajatilor STB s-a incheiat

Sindicatul a decis sa suspende protestul in ciuda esecului negocierilor de aseara.

Sindicatul Transportatorilor din Bucuresti: Avand in vedere ca astazi este zi normala de lucru si impactul asupra cetatenilor este unul foarte mare, ca ieri am avut o discutie cu membri Consiliului de Administratie care au promis ca analizeaza doleantele salariatilor in perioada urmatoare, ca astazi vom avea o discutie la Palatul Parlamentului cu o delegatie parlamentara care sa analizeze problemele la nivelul STB, s-a discutat la nivelul fiecarui depou si autobaza iar salariatii au decis suspendarea actiunii de protest si reluarea lucrului.

Directorul STB, Adrian Crit, in aceasta dimineata la ora 6 erau pe traseu 1.287 de vehicule dintr-un total programat de 1.394. Dupa 5 zile de protest ilegal care a paralizat Capitala, angajatii au inteles ca nu pot ignora legea si obligatiile pe care le au fata de bucuresteni.

Primarul Capitalei, Nicusor Dan: discutiile vor continua pentru ca lucrurile de la STB sa se îmbunatateasca, in limitele posibilului, in functie de bugetele disponibile.

Aseară, după mai bine de două ore, negocierile dintre Sindicatul Transportatorilor și Consiliul de Administrație al STB au rămas fără rezultat. La ieșirea de la negocieri, liderul Sindicatului Transportatorilor din București, Vasile Petrariu a acuzat că această rundă de negocieri a fost un nou exercițiu de imagine pentru primarul general al Capitalei Nicușor Dan Sindicaliștii cer, în continuare, demisia sau demiterea directorului STB, Adrian Criț pe care îl acuză că urmărește externalizarea unor activități din cadrul societatii fără a purta un dialog cu partenerii sociali. De fapt, actualul director general ar urmări desființarea sindicatelor din cadrul STB, a mai declarat Petrariu.

Din partea Consiliului de Administrație al STB, Adrian Ștefănescu a recunoscut că nu s-a ajuns la nici un consens cu partenerii sociali dar a făcut apel la salariați să reia lucrul.
Performanțele directorului Adrian Criț vor fi analizate de către Consiliul de Administrație, a promis Ștefănescu.

La rândul său, primarul Capitalei, Nicușor Dan a făcut apel la salariații STB să reia lucrul și a anunțat decizia societății bucureștene de transport de a prelungi abonamentele cu numărul de zile în care transportul public nu funcționează.

Directorul general interimar al STB, Adrian Criț a declarat că va extetnaliza paza și curățenia mijloacelor de transport. Totodată, Criț a mai afirmat că nu s-ar putea opune unei eventuale hotărâri a Consiliului General dacă acesta ar dori să externalizeze către o altă societate partea de comercial, adică cea de control și vânzare a titlurilor de călătorie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.