26 ianuarie – Ziua Mondială a Soțului Fericit!

Chiar dacă par neglijați de campanile publicitare, soții se bucură de-a lungul anului de câteva zile internaționale dedicate lor.

Pe 26 ianuarie este Ziua Mondială a Soțului Fericit (World Happy Husband Day), pe 16 aprilie este Ziua Aprecierii Soțului (Husband Appreciation Day), iar pe 27 iunie, întreaga planetă sărbătorește Ziua Internațională a Soțului (International Husband Day). Nu mai punem la socoteală zilele naționale dedicate bărbaților și nici cele de naștere.

Revenind la aniversarea de astăzi, elegant ar fi să ne reamintim că fiecare dintre partenerii unei căsătorii are nevoie de echilibru. Că fiecare face „treaba celuilalt” în unele zile fără să simtă sacrificiul. Că respectul este primordial în relație și fiecare merită să fie valorizat.

De asemenea, pentru că sărbătoarea este înscrisă la capitolul „funny”, reamintim ziua în care bărbatul cere fata în căsătorie de la părinții acesteia și rostește mult prea popularizata frază „Vă voi face fiica fericită pentru tot restul vieții”. Nu am văzut niciodată continuarea în care să existe aceeași promisiune făcută părinților băiatului. Știți de ce? Pentru că fetele nu spun minciuni!

Autor: Olga Stancu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.