Chiriile spațiilor comerciale de la Piața Rahova ar putea fi reduse!

Sursa foto: http://www.administratiapietelor5.ro/piata-rahova.html

Chiriile pentru spațiile comerciale de la Piața Rahova ar putea fi reduse până la 18 euro pe metru pătrat, conform unui proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de azi a Consiliului Local al Sectorului 5.

Un director prea grăbit…

Directorul Administrației Piețelor Sector 5, Valentin Iliescu, le-a explicat consilierilor locali că tariful de închiriere a spațiilor comerciale din Piața Rahova a fost ridicat în 2019, prin HCL Sector 5 nr 139/08.07.2019, de la 20 la 30 de euro pe metru pătrat. În condițiile scăderii vânzărilor, cauzată de contextul pandemic, comercianții nu mai pot face față unor asemenea chirii.

„Noi am mers pe ideea că, decât să plece comercianții și să nu mai avem chiriași, să nu mai luăm nimic, mai bine luăm mai puțin”, a declarat Iliescu în plenul Consiliului Local din Fabrica de Chibrituri.

Șeful Administrației Piețelor a mai precizat că a comandat unui expert ANEVAR un studiu, a cărui concluzie este aceea că valoarea unei chirii unitare în zonă ar fi de 18 euro pe metru pătrat. În plus, toți comercianții au depus cereri pentru reducerea chiriilor, a mai adăugat Iliescu.

Piedone: „Cine vrea să își scadă chiria va participa la o nouă licitație publică”!

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone i-a atras atenția directorului Administrației Piețelor că reducerea chiriilor nu se poate face prin încheierea de acte adiționale la actualele contracte de închiriere.

Reducerea se poate face numai printr-o nouă licitație, care va porni de la prețul minim ce va fi stabilit prin hotărârea Consiliului Local, i-a explicat Piedone preagrăbitului director al Administrației Piețelor.

Hotărârea a fost amânată pentru ședința viitoare a Consiliului Local, tocmai pentru a fi modificată în conformitate cu prevederile legale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.