Ciprian Ciucu, Primar Sector 6: ”Am vorbit cu Primarul Nicușor Dan și este de acord cu această colaborare”

Despre înființarea unei Administrații pentru salubritate în subordinea Consiliului Local al Sectorului 6 și despre alte inițiative, a aflat Andreea Bratu de la Primarul Ciprian Ciucu, invitat în Matinalul „Bună dimineața, București!”, pe 98.3 și live pe Facebook-ul București Fm.

”Administrația se va ocupa cu 3 lucruri în principal: curățenia stradală – în acest moment e dată prin contract vechi de 20 de ani unui contractor privat și nu sunt mulțumit deloc de cum decurge acest contract; al doilea lucru este deszăpezirea, iar al treilea managementul unor stații de sortare”, spune Primarul.

Dacă vrei să afli cine se va ocupa de ridicarea deșeurilor de la populație și de ce, ce va trebui să construiască contractorul care va câștiga licitația pentru ridicarea deșeurilor, despre modernizarea a două magistrale din sector, vezi VIDEO.

”Stația de sortare va mai dura, pentru că vom depunde un proiect pe Fonduri Europene. Pentru curățenia stradală sper ca într-un an administrația să preia cu totul. Mai trebuie să parcurgem pași interni. Ceea ce pot să vă zic este că vreau să scădem costul cu aproximativ 40 de milioane de lei”, punctează Ciprian Ciucu.

”Primarul sau Primăria de sector nu au atribuții pe termoficare, dar o asociere cu Primăria Capitalei ne permite să ne implicăm și în acest sector. De aceea, am venit cu ideea de a participa cu Primăria Capitalei la un astfel de proiect. Avem cel mai modern CET din București și, din cauză că lipsesc două elemente de magistrală, apa caldă nu ajunge în casele din Sectorul 6. Am cerut un studiu de fezabilitate. Termoenergetica a venit cu o variantă scumpă și fezabilă în 3 ani. Azi o să am o întâlnire cu Termoenergetica și o să cer explicații de ce au venit cu acest studiu extrem de scump, pe care nu ni-l permitem. Dacă nu au răspunsuri pregătite și convingătoare, vin cu o soluție alternativă pe care Primăria să și-o poată permite. Am vorbit cu Primarul Nicușor Dan și este de acord cu această colaborare”, explică Primarul Sectorului 6.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.