Toate visele au pretul lor…

Vise taică, vise! Paris, Dubai, contractele de modeling….

Escrocii au profitat de naivitatea unei bătrâne în vârstă de 80 de ani, care locuieste in Sectorul 1. Timp de doi ani de zile i-au promis că va ajunge să defileze pe podiumurile din Dubai și Paris și i-au cerut, treptat, mai multe sume de bani. În total, femeia a rămas fără suma de 170.000 de lei.

Povestea a început în vara anului 2019, pe când femeia se plimba în zona Piața Romană din Capitală. Scamatorii au zărit-o și au întrebat-o dacă nu vrea să vină la un studio foto din apropiere. Aceștia pretindeau că fac reclame pentru produse cosmetice, iar femeia în vârstă de 80 de ani e ideală pentru campanie, fiind „fotogenică”. E vreo femeie care sa nu-si doreasca asta?!?

A acceptat invitația și a mers la studio. După o primă sesiune gratuită, femeii i s-a spus că va primi mesaje pentru următoarea campanie. Prin urmare, bătrâna a ținut legătura cu o angajată de la așa-zisa agenție și, într-un moment în care gura a luat-o pe dinainte, i-a spus că are strânși 40.000 de euro. Din acel moment, femeia a devenit o „prioritate”, însă în schimbul mai multor sume de bani.

De la 16.000 de lei la 27.000 de lei, apoi 50.000, escrocii nu ezitau să ceară bani de la o lună la alta. În luna decembrie a anului trecut aceștia i-au cerut 16.000 de lei, la fel și în ianuarie, motivând că banii sunt pentru hainele pe care bătrâna le-a primit și pentru contractele de modeling pentru Paris și Dubai. Însă, în schimbul sumelor date, femeia nu a primit rochii de la cei mai mari designeri, ci rochii făcute în casă, potrivit acesteia.

Într-un final, femeia a mers la politie și a reclamat întregul incident, iar Serviciul de investigare a fraudelor economice a pornit o investigație și a pregătit un flagrant.

Au adunat informatii, iar persoana a fost identificata. Autoritățile au pus sechestru pe apartamentul suspectei pentru a putea recupera prejudiciul ce rezultă în urma investigației. Suspecta este cercetată în acest moment și a fost plasată sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.