Alina Uricec (psiholog): ”E indicat să prioritizăm pozitivitatea”

Cum ne ajută terapia prin râs, de ce este bine să celebrăm Ziua râsului și a fericirii în fiecare zi, au aflat Alex și Andreea de la psiholog Alina Uricec, invitată în Matinalul „Bună dimineața, București!” pe 98.3 și live pe Facebook-ul București Fm, via Skype.

”Să vedem ce este fericirea. Pentru fiecare poate însemna altceva. Oamenii de știință se uită la cât de mulțumiți suntem cu viața noastră și la câte emoții pozitive versus emoții negative resimțim pe parcursul unei zile. Când se uită la cât de mulțumiți suntem cu viața noastră, literatura de specialitate relevă trei surse de fericire: cunoașterea de sine și a fi în contact cu emoțiile noastre – și de aici putem avea o viață în care relațiile, munca și joaca se combină pentru o stare de bine. O altă sursă vine din a duce o viață plină de sens. Să oferim din resursele noastre, pentru a face viața altora mai frumoasă. Să nu uităm de cea de-a treia sursă: de a ne face propriile plăceri, să ne uităm la ce ne aduce bucurie, să căutam plăcerea în folosul propriu”, explică Alina Uricec.

Dacă vrei să afli ce trebuie făcut pentru a fi fericiți în adevăratul sens al cuvântului, ce spune despre fericirea în grup, cum putem avea o stare de bine care să persiste, vezi VIDEO.

”E indicat să prioritizăm pozitivitatea. Să ne organizăm viața de zi cu zi astfel încât să dea naștere în mod natural la situații pozitive. Cel mai important este să fim prezenți în moment, să ne conectăm cu experiența și să nu ne gândim la ce o să fac mâine sau la alte lucruri”, spune psihologul ”Pagina de psihologie”.

Despre terapia prin râs Alina Uricec puinctează: ”Ne ajută foarte mult să râdem, dar nu e suficient. E o chestie rapidă. E adevărat că ne plac chestiile rapide. Dar, din păcate, nu e chiar așa de simplu. Ne obișnuim cu anumite lucruri și ne obișnuim și cu fericirea.”

”A fost o perioadă dificilă, iar pandemia și-a pus amprenta asupra nivelului nostru de stare de bine și de fericire. Am fost forțați, cumva, să ne retragem din conectarea cu ceilalți. Și atunci punțile noastre au cam fost tăiate forțat și acum ne e greu să ne reîntoarcem spre noi, ne e greu să mergem către ceilalți. Și e important să începem să ne conectăm așa cum o făceam înainte ca să aducem în viața noastră sentimentul de fericire care durează”, spune Alina Uricec.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.