Liberalul Adrian Oianu cere demisia edilului Clotilde Armand!

Într-o scrisoare deschisă făcută publică ieri și depusă și la registratura Primăriei din Banu Manta, consilierul local liberal Adrian Oianu cere demisia edilului Sectorului 1 Clotilde Armand, din cauza situației dezastruoase din administrația locală a acestui sector.

„Cât despre situația dumneavoastră dezastruoasă de la Primăria Sectorului 1, privind cu tristețe drumul și “viziunea” pe care ați apucat, nu-mi rămâne decât să vă sugerez, să reflectați la onoare și…demisie”, scrie Oianu.

„Ne așteptam de la doamna primar, fiind fruntea și conducerea acestui sector, la mai mult. Asta i-am și spus: noi, cetățenii, suntem dezamăgiți, după un an și ceva de scandaluri, de lipsă de viziune, de lipsă de capacitate organizatorică, incompetență, una peste alta. Suntem dezamăgiți masiv. Mamele cu copii în parc, în zona de joacă pentru copii, vorbesc efectiv despre Clotilde Armand, toată ziua. A devenit un subiect foarte popular, în sector , pentru că lumea este total nemulțumită și total dezamăgită de prestația aceasta”, a declarat Oianu pentru București FM.

Adrian Oianu (PNL): „Avem 30 de locuințe de dat și 700 de dosare în lucru”!

Consilierul local PNL mai spune că una dintre cele mai importante și grele probleme ale Sectorului 1 este cea a locuințelor sociale. Deși sunt 700 de cereri depuse pentru asemenea locuințe, nu există decât 30 de unități locative disponibile. De aceea, numai persoanele sau familiile aflate în situații excepționale, disperate, pot spera să primească o locuință socială.

„Eu sunt de la început, de acum un an, în această comisie a locuințelor sociale. Pe o atitudine total neimplicată și lipsită de orice preocupare pentru această zonă, am ajuns în situația în care, acum, când facem punctajul dosarelor celor care au aplicat de ani de zile pentru o locuință socială, ne dăm seama că avem 30 de locuințe de dat și 700 de dosare în lucru. Doar oamenii cu situații înfiorător de complicate și dezastruoase au o șansă la o locuință în Sectorul 1. Nu așa funcționează locuințele sociale. Locuințele sociale ar trebui să ajute oamenii să se reintegreze social, nu să-i lăsăm să aștepte ani de zile. Pentru noi, consilierii, ce este important este să reușim să facem ceva pentru cetățeni”, a declarat Adrian Oianu pentru București FM.

Situația celor care au nevoie de o locuință socială ar fi putut fi mult îmbunătățită, chiar și prin achiziționarea de unități locative de pe piața liberă, în condițiile în care Primăria Sectorului 1 a încheiat anul trecut cu un excedent bugetar uriaș.

Adrian Oianu: „Clotilde Armand atitudine de temnicer”!

Adrian Oianu acuză și lipsa comunicării și colaborării dintre Primarul Armand și consilierii locali.

Ședințele de Consiliu Local sunt convocate cu cel mult o zi sau două înainte, iar Executivul pune proiectele de hotărâre pe masa consilierilor în ziua ședinței. Aceștia nu au timp să studieze proiectele, pentru a-și exprima votul în cunoștință de cauză, explică Oianu.

„Am înțeles că nu este nicio șansă să reușim să facem ceva folositor cetățenilor Sectorului 1, în această perioadă. Doamna primar tot anul a procedat aproape la fel. Ne-a jignit, ne-a făcut în toate felurile, ne-a izolat, nu a comunicat cu noi deloc și, în general, atitudinea dânsei este de temnicer. Adică: voi sunteți prizonierii mei și faceți ce vă spun eu, când vă spun eu. În rest, nu aveți voie să puneți nicio întrebare.

Asta este atitudinea de la Sectorul 1. Vine la ședința de consiliu și spune – înainte să începem să vorbim ceva pe niște proiecte pe care nu le-am vorbit niciodată înainte, nu ni le-a arătat, ni le aduce doar la ședință, și ședința, un an de zile, ne-a anunțat-o cu o zi, maxim două înainte, ei și, la ședință, vine și spune: Înainte să începem, vreau să vă spun ceva, vedeți că astăzi aveți de votat asta și asta și asta, pentru că trebuie să le votați. După care pleacă și ne lasă singuri, să vorbim între noi, să înțelegem despre ce este vorba, să vedem dacă ce ne-a propus de votat are sens, este important pentru sector, ajută cetățenii, face ceva bun pentru Sectorul 1. Se poartă cu noi ca și cu second class citizen”, a declarat consilierul PNL Adrian Oianu pentru București FM.

Mahalagioaică în context cultural-istoric…

Consilierul local PNL spune că nu a jignit-o pe Clotilde Armand, în cursul ultimei ședințe de Consiliu Local. Termenul de „mahalagioaică” a fost pus într-un context cultural – istoric, precizat de către consilierul local, context care este menționat, adesea, în literatura românească, cu referire la mahala, mahalagiu, mahalagioaică.

Oianu îi cere scuze edilului din Banu Manta, în cazul în care aceasta s-ar fi simțit ofensată.

„… dați-mi voie să vă adresez scuzele de rigoare, cu mențiunea că necunoașterea culturii și literaturii poporului nostru, s-ar putea să fie cauza interpretării dumneavoastre eronate. Mare parte din corifeii culturii romanești au trăit în mahalale, spunandu-și cu mândrie mahalagii, mahalagioaice, amintindu-l aici numai pe Mihail Sadoveanu, cu mențiunea: “ Eu și prietenii mei mahalagii, ne doream o stradă fără râpe, fară noroi și luminată.” Acum sper că înțelegeți mai bine de unde dorința mea de a compara istoric cu această perioadă, poziția dumneavoastră în funcția Primăriei Sectorului 1. Regret profund că necunoașterea istoriei culturale a poporului român, vă poate insufla un comportament dezonorant demnității de primar. Mai țin să menționez și faptul că multe biserici ale Bucureștiului au fost ctitorite de mahalagii și mahalagioaice de frunte, oameni respectați ai mahalalei”, scrie Oianu în scrisoarea deschisă către Clotilde Armand.

Clotilde Armand: „Știți, nu pot să mă supăr pe un croitor instabil psihic”!

Consilierul local PNL spune că el a fost cel supus unui abuz verbal, atunci când edilul Clotilde Armand l-a catalogat drept „croitor instabil psihic”.

„Știți, nu pot să mă supăr pe un croitor instabil psihic”, afirma edilul Sectorului 1 în plenul Consiliului Local din Banu Manta.

Oianu spune că exprimarea cu puternică conotație peiorativă, negativă, a primarului Armand ar constitui o ofensă atât la adresa breslei croitorilor, cât și la adresa persoanelor cu probleme psihice.

„(…) folosirea de către dumneavoastră la adresa mea, într-un mod peiorativ și cu intenția de a mă ofensa a cuvintelor “croitor” și “instabil psihic”. Dacă breasla croitorilor din România ar putea să vă vorbească acum, singurul lucru auzit ar fi un oftat prelung. Nu este de ajuns că această comunitate trăiește din ce în ce mai greu într-o lume a tehnologiilor și a globalizării, mai era nevoie și de judecata de valoare pe care ați pus-o dumneavoastră asupra lor. Croitoria este o meserie nobilă, demnă și grea în ziua de astăzi, aproape comparativă cu poziția pe care o ocupați, prin care și dumneavoastră le croiți destinul cetățenilor Sectorului 1.

Aveți grijă, cum spun croitorii, să măsurați de trei ori și să tăiați o singură dată! Apropo de buget! Este regretabil și ironic în același timp, că tocmai dumneavoastră, un cetățean francez, venit dintr-o țară cu o mare tradiție în croitorie, să încercați să ne jigniți, pe mine în special, punând o conotație negativă și de inferioritate pe acest meșteșug. Sper să găsiți puterea de a vă uita în ochii acestor oameni la următoarele alegeri. Și, în calitate de consilier vă sfătuiesc să vă hrăniți din cultura elevată a românilor și să “vă croiți” drum spre nevoile cetățenilor urbei cu înțelepciune și respect.

Cât despre “instabil psihic”, ce se constituie într-o adevărată judecată medicală, spusă cu atâta ușurință, sper că realizați lezarea inconștientă la adresa oamenilor ce au traume medicale! Astfel că folosit cu această notă negativă și denigrantă, nu poate constitui decât un alt abuz asupra unei alte categorii sociale aflate într-o situație foarte dificilă, chiar aici la Sectorul 1. Doamnă, instabilitatea psihică este un simptom pe care multe persoane speciale, ce suferă de boli mintale îl au. Multe familii cu copii aflați în această situație și care locuiesc în Sectorul 1, nu pot avea acces la o locuință socială dacă dumneavoastră nu investiți și nu porniți campanii serioase în acest sens. Este regretabil că prin atitudinea dumneavoastră m-ați făcut a înțelege că aceste caracteristici medicale sunt doar niște CUVINTE și regretăm profund superficialitatea din exprimarea dumneavoastră.

Să nu știi limba, cultura, istoria și tradițiile țării care te-a adoptat cu atâta încredere și respect, este doamnă Primar, un mare păcat. Cu inima strânsă, noi, “schizofrenicii”, “analfabeții”, “croitorii”,” instabilii psihici”, sperăm că anul acesta respectul pentru civilizația românească, cultura, cetățenii și în particular, oamenii care locuiesc în acest oraș, respectiv sector, să se constituie în principalele dumneavoastră preocupări de creștere și dezvoltare personală”, mai spune Adrian Oianu în scrisoarea deschisă adresată primarului Clotilde Armand.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.