Profesor Lăcrămioara Bozieru: ”Revenirea la trimestre ar pune și mai multă presiune pe cadrele didactice și, mai ales, pe elevi”

Despre reintroducerea celor 3 trimestre, propunerea de a fi eliminate anumite materii și despre sistemul de învățământ din România, a aflat Alex Minculescu de la Profesor Lăcrămioara Bozieru, profesor de limba Engleză și limba Română la Colegiul Economic A.D. Xenopol, invitată în Matinalul ”Bună dimineața, București!”, pe 98.3 și live pe Facebook-ul București Fm, via Zoom.

”Schimbările acestea care sunt preconizate, nu știu în ce măsură sunt chiar binevenite. Toată lumea să înțeleagă că sistemul nostru are anumite probleme care sunt legate în primul rând de evaluare, de felul în care este făcută evaluarea. Iar revenirea la trimestre ar pune și mai multă presiune pe cadrele didactice și, mai ales, pe elevi. Este un lucru care nu poate să fie ignorat deloc”, explică Lăcrămioara Bozieru.

Dacă vrei să afli ce spune despre regulament, ce ar presupune schimbarea și care e legătura cu un număr și mai mare de note, cum comentează eliminarea anumitor materii, vezi VIDEO.

”Probabil că evaluarea nu va mai avea standardele pe care ar trebui să le aibă. Nu putem vorbi de o evaluare standardizată la nivelul întregii țări, nici macar la nivelul unui oraș. Eu nu cred că ne putem face prea mari speranțe legat de dezbatere. Noi nu știm cine sunt specialiștii aceia și în ce măsură se consultă ei cu cei care se află la catedră. E altceva să fii zi de zi în clasă. Eu nu cred în teoria materiilor nefolositoare. Dacă ne gândim strict pe termen scurt, nu putem vorbi de materii nefolositoare. A le înlătura poate fi extrem de păgubos. Totul depinde de cum ajunge la elev. Eu nu zic că există vreo materie care să fie complet inutilă. Este nevoie și de îmbunătățire, dar eu as spune că deja a început. Pandemia, paradoxal, ne-a oferit șanse de a progresa, implementând această digitalizare. Schimbările au început. Problema este că e nevoie de atât de multe schimbări, încât oamenii nu mai au răbdare și nici nu știi de unde să începi”, punctează profesorul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.