Expoziția „Balcic, școala de pictură de la malul mării”, la Palatul Suțu!

Muzeul Municipiului București vă invită să vedeți lucrările expuse în premieră în cadrul medalionului Balcic, școala de pictură de la malul mării, în spațiul rezervat Pinacotecii București de la la Palatul Suțu.

Locul în care a avut loc întâlnirea dintre Orient și manifestările artistice specifice acestuia cu arta românească din secolul al XX-lea, în special cu pictura, a fost orașul Balcic din zona Caliacra, sau Coasta de Argint, cum avea să fie numită de Regina Maria care și-a construit acolo un palat.

Remarcabil prin virtuţile lui picturale şi deţinând toate aceste calităţi sensibile, Balcicul a devenit în scurt timp micul paradis al României, locul preferat de artiştii români în perioada interbelică, perioadă în care aceştia au format o adevarată şcoală de pictură.

În cadrul medalionului sunt expuse în premieră opt lucrări de grafică din Colecția de grafică a Pinacotecii București și două lucrări de pictură. Acestora li se alătură două lucrări contemporane, semnate de Sorin Adam și de Mihail Gavril.

Expoziția „Balcic, școala de pictură de la malul mării” are loc la Palatul Suțu în perioada 16 februarie – 27 martie.

De asemenea, din 25 februarie, puteți vizita expoziția tematică „Femeile în reprezentarea plastică a Ligiei Macovei”. Descoperiți o selecție dintr-o serie de lucrări, realizate în tehnici variate, ulei pe carton și tușuri colorate pe hârtie.

Artista optează pentru o angajare profundă în reprezentarea elementelor compoziționale prin detalii bine definite sau prin pensulații subtile și jocuri cromatice. Puterea de expresie este determinantă în creația Ligiei Macovei și reprezintă maniera specifică prin care aceasta reușește să asigure angajarea privitorului în universul creației și perpetuarea valorii operei sale în timp.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.