Mii de ucraineni și-au părăsit casele!

captura/arhiva

Câteva mii de cetățeni ai Ucrainei au trecut granițele în țările vecine, în special în Republica Moldova și România, în timp ce aproximativ 100.000 de ucraineni și-au părăsit casele, dar se află încă în țară după invazia Rusiei, a anunțat Înaltul Comisariat al ONU pentru refugiaţi (UNHCR), potrivit Reuters.

Ieri, ucrainenii au blocat șoselele și granițele cu Republica Moldova și România.

România se pregătește să primească sute de mii de refugiați. Aproximativ 300 de cetățeni ucraineni au cerut, deja domiciliu în localitatea Vârfu Câmpului, din județul Botoșani.

Autorităţile din judeţul Suceava sunt pregătite să primească şi să cazeze câteva sute de persoane refugiate din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a declarat joi pentru Agerpres că o tabără mobilă cu o capacitate de 201 de locuri este pregătită, la care se adaugă locurile disponibile din pensiuni sau alte spaţii ce vor fi făcute publice de autorităţi atunci când va fi necesar.

Tabăra este compusă din 30 de corturi de cazare cu suprafeţe de câte 25 de metri pătraţi şi trei corturi pentru servit masa, fiecare cu o capacitate de 96 de metri pătraţi.

Persoanele care vor ajunge în acest tip de tabără vor fi găzduite temporar, vor fi triate, vor primi ajutor medical sau psihologic, după caz şi, ulterior, transferate în alte locaţii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.