UPDATE: LIVE Text, Foto & Video: RĂZBOI în Ucraina! Rusia asaltează Kievul!

 

Update 16:35: Miting de susținere a Ucrainei, în București, pe bulevardul Aviatorilor, în fața Ambasadei Ucrainei!

La evenimentul organizat AICI pe Facebook au anunțat că vor participa câteva mii de oameni!

…………………………………………………………….

Update 15:50: Spațiul aerian românesc închis pentru Rusia!
România a decis interzicerea oricărui avion rusesc în spaţiul aerian al ţării.
Aceasta este prima interdicţie decisă direct la Bucureşti. Anunţul a fost făcut de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

…………………………………………………………….

Update 15:20: Ungaria, Italia, Franța și Cipru s-au răzgândit și susțin scoaterea Rusiei din Swift. Doar Germania rămâne alături de Moscova.

„Deconectarea Rusiei de la sistemul SWIFT este doar o chestiune de timp, de foarte scurt timp, de ordinul zilelor”, a declarat guvernatorul care a dorit să îşi păstreze anonimatul. „Este suficient? Nu. Este necesar? Absolut. Sancţiunile au sens doar dacă sunt costuri pentru ambele părţi iar acest lucru va fi costisitor”, a adăugat sursa citată de Reuters, potrivit Agerpres.

…………………………………………………………….

Update 14:30: Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut ca ţara sa să fie primită în Uniunea Europeană, conform Agerpres:
“Acesta este un moment crucial pentru a finaliza discuţiile de lungă durată odată pentru totdeauna şi a decide asupra acordării Ucrainei a statutului de membru al UE”, a scris Zelenski sâmbătă pe Twitter.

…………………………………………………………….

Update 12:02: Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut ca ţara sa să fie primită în Uniunea Europeană, conform Agerpres: “Acesta este un moment crucial pentru a finaliza discuţiile de lungă durată odată pentru totdeauna şi a decide asupra acordării Ucrainei a statutului de membru al UE”.

…………………………………………………………………..

Update 10:56: Președintele francez, Emmanuel Macron, a avertizat că acest război va dura şi trebuie să ne pregătim pentru asta!
“Războiul a revenit în Europa. Dacă trebuie să vă împărtăşesc o convingere în această dimineaţă, aceea este că acest război va dura” şi “nu va fi fără consecinţe pentru lumea agricolă”, a declarat Macron în faţa unor responsabili în domeniul agricol la Salonul Internaţional de Agricultură de la Paris.

…………………………………………………………………………

Update 10:20: Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a negat zvonurile lansate de Rusia conform cărora ar fi fugit din Kiev: „Bună dimineața, ucraineni! Acum au apărut o mulțime de informații false, cum că aș fi cerut armatei să depună armele și că ar fi în curs evacuarea capitalei. Sunt aici, nu vom depune arme. Ne vom apăra statul. Pentru că arma noastră este adevărul nostru, adevărul nostru este că este pământul nostru, țara noastră, copiii noștri. Și noi vom apăra toate acestea. Trăiască Ucraina!”, a spus acesta.

………………………………………………………………………………

Sursa: captura TV

Update 09:03: Un bloc din Kiev a fost lovit de o rachetă.

Pagubele sunt însemnate, o parte din structura cladirii fiind grav avariată!

Deocamdata nu se cunoaste nimic despre eventuale victime, civile sau militare, ale acestui atac îndreptat împotriva unei zone rezidențiale din Capitala Ucrainei.

………………………………………………….

Update 08:01: Trupele ucrainene sustin ca in aceasta dimineata au distrus un convoi alcatuit din 2 de blindate, 2 camioane cu munitie si un tanc.
La randul sau ministerul ucrainean al Apararii afirma ca a doborât un avion de atac si un elicopter in apropiere de zonele separatiste din est si un avion de transport in vecinatatea Kievului >>> citeste mai multe aici >>> https://www.bucurestifm.ro/2022/02/26/a-3-a-zi-de-invazie/

Sursa foto: Daily Mail

La Kiev in cursul noptii s-au auzit din nou sirene si explozii, in Capitala Ucrainei dandu-se lupte grele intre aparatorii ucraineni si fortele invadatoare rusesti!
In acest timp locuitorii orasului s-au adapostit in subtean, in statii de metrou, buncare si subsoluri.

………………………………………………………………………..

Statele Unite ale Americii au anunțat că sunt pregătite să intervină pentru a-l ajuta pe președintele Volodimir Zelenski să părăsească Kievul pentru a nu fi ucis sau capturat de ruși, conform The Washington Post.
Până în acest moment, președintele Volodimir Zelenski a refuzat să plece si le-ar fi spus liderilor UE că „s-ar putea să fie ultima dată când mă vedeți în viață” în timpul unei înregistrări video.

…………………………………………………………………………

Rusia a fost dealtfel suspendată din Consiliul Europei după invadarea Ucrainei: “Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei, a cărui preşedinţie este deţinută de Italia, a luat decizia de a exclude Federaţia Rusă dintre membrii săi”, a anunţat ministrul italian de Externe, conform Agerpres.

…………………………………………………………………………

Si Uniunea Europeana a continuat seria de masuri impotriva Rusiei dupa invadarea Ucrainei.
Oficiali UE au anuntat ca Uniunea blochează activele preşedintelui rus Putin şi ale ministrului de externe Lavrov!

Astfel, ambasadorii statelor membre ale UE au decis sancţionarea personală a liderului de la Kremlin şi a şefului diplomaţiei de la Moscova chiar înainte de aprobarea următorului pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, ca reacţie la invadarea Ucrainei.

Chiar si la fotbal Rusia are de pierdut!
UEFA a anuntat ca muta finala Champions League de la Sankt Petersburg la Paris.
Dealtfel Vladimir Putin a reacționat, spunand ca „Este păcat că s-a luat o asemenea decizie. Sankt Petersburg ar fi putut furniza condiţiile ideale pentru organizarea unei asemenea festival al fotbalului”.

Sursa foto: Eurovision Romania/facebook

Si lumea muzicii a reactionat la invazia Ucrainei, Rusia fiind exclusă din concursul Eurovision!
Uniunea europeană de radio şi televiziune (European Broadcasting Corporation – EBU) a anunțat vineri că niciun reprezentant al Rusiei nu va participa la concursul Eurovision din acest an, întrucât, în caz contrar, acest lucru „ar compromite competiția muzicală”, confom Reuters.
Anterior, reprezentantii Finlandei si ai Ucrainei anuntasera ca nu vor participa la finala concursului Eurovision 2022 dacă Rusia va fi prezenta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.