UPDATE: LIVE Hartă, foto & video: Război în Ucraina!

UPDATE 21.00: Orice ţară care îşi pune la dispoziţia Ucrainei aerodromurile pentru atacuri asupra Rusiei poate fi considerată că a intrat în conflict, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov, relatează Reuters. „Practic, toate avioanele cu capacitate de luptă ale regimului de la Kiev au fost distruse. Dar ştim cu siguranţă că avioane ucrainene au zburat spre România şi alte ţări vecine”, a declarat Igor Konaşenkov, citat de AFP şi EFE.

Visa si Mastercard au anuntat ca isi suspenda operatiunile in Rusia.
Asta inseamna ca nu vor mai putea fi folosite cardurile emise de bancile rusesti in strainatate si nici cardurile straine in Rusia.

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski a vorbit la telefon cu omologul sau american, Joe Biden despre sprijinul financiar american pentru Ucraina si sanctiunile impotriva Rusiei.
Casa Alba a transmis ca presedintele Biden lucreaza pentru a asigura fonduri suplimentare Kievului.
Administratia SUA trimite Ucrainei sprijin de securitate, umanitar si economic. Asistenta va fi suplimentata daca va primi votul Congresului.

A treia rundă de discuţii între Rusia şi Ucraina va avea loc luni, anunţă delegaţia ucraineană.
Un negociator ucrainean a declarat ca Rusia este pe cale sa realizeze costul real al razboiului iar negocierile ar putea incepe sa fie constructive.
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a declarat că încercarea lui Zelenski de a obţine ajutor direct din partea NATO în conflictul dintre ţările lor nu ajută discuţiile dintre cele două părţi.

Secretarul de stat american, Antony Blinken se afla in Moldova.
Republica se confrunta cu un val de refugiati si se teme sa nu cada sub amenintarea Moscovei din cauza Transnistriei.
Dupa ce joi guvernul de la Chisinau a prezentat oficial o cerere de aderare, in acelasi timp cu Georgia, o alta fosta republica sovietica.

foto: UNIAN

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.