Peste 15.000 de români au donat sânge pentru ucraineni răniţi

Foto: Belova59/Pixabay

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat că, până în prezent, peste 15.000 de persoane au donat sânge în cadrul campaniei de ajutorare a militarilor şi civililor ucraineni răniţi în urma atacurilor Federaţiei Ruse.
Acestsa a anunţat măsurile luate de Ministerul Sănătăţii pentru a ajuta refugiaţii din Ucraina care ajung în judeţele de la graniţă.

” Ministerul Sănătăţii acţionează la nivelul tuturor judeţelor de graniţă şi judeţelor de suport, care sunt adiacente judeţelor din graniţă. Avem echipe medicale atât în punctele de frontieră, cât şi în unităţile unde sunt primiţi temporar refugiaţii, pentru a putea fi investigaţi sau evaluaţi din punct de vedere medical. Ei beneficiază de aceleaşi drepturi ca şi cetăţenii români, indiferent de statutul lor, pentru că mulţi nu îşi declară statutul de refugiat, dar beneficiază de accesul la tratament, inclusiv asistenţă medicală spitalicească, includerea în programele de sănătate, testare şi vaccinare pentru cei care doresc acest lucru. Înţeleg că s-au şi născut primii copii în România, copiii unor persoane care au venit, s-au refugiat din Ucraina în ţara noastră”, a spus ministrul Sănătăţii.

Rafila a spus ca peste 15.000 de oameni au donat sânge pentru cetăţenii ucraineni răniţi.

Campaniade donare a fost deschisă în 27 februarie de premierul Nicolae Ciucă şi mai mulţi membri ai Cabinetului, care au donat sânge pentru răniţii din Ucraina.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.