Program prelungit cu publicul, pentru eliberarea paşapoartelor

Programul de lucru al ghişeelor de la paşapoarte va fi prelungit, pentru evitarea supraaglomerării la sediile serviciilor publice comunitare, în contextul creşterii volumului solicitărilor de documente de călătorie. Măsura a fost dispusă de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

De asemenea, se vor suplimenta staţiile de preluare a cererilor la nivelul structurilor teritoriale de paşapoarte.

Deşi termenul legal de eliberare a paşapoartelor simple electronice este de 15 zile lucrătoare, documentul se eliberează în două zile lucrătoare‘, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne transmis AGERPRES.

În prezent, programul de lucru al Centrului Naţional Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice este de la ora 06,00 la ora 22,00, inclusiv în weekend.

Potrivit MAI, în 20 de judeţe, unde s-a înregistrat un număr semnificativ de cereri a fost prelungit programul de lucru cu publicul cu cel puţin două ore.

Astăzi, la nivel naţional, termenul mediu de eliberare a paşaportului simplu electronic a fost de două zile lucrătoare, iar în unele judeţe precum Cluj, Constanţa, Timişoara, Vaslui – de circa trei zile lucrătoare din momentul înregistrării cererilor şi până la intrarea paşapoartelor simple electronice în gestiunea structurilor de paşapoarte.

Cei care vor să-şi facă paşaportul sau să-l reînnoiască, se pot înscrie pe platforma de programare online şi în alte judeţe care au locuri disponibile pentru intervalul dorit.

Direcţia Generală de Paşapoarte a delegat 20 de poliţişti pentru sprijinirea activităţii Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte din Bucureşti.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.