LIVE Foto & video: RĂZBOI în Ucraina!

UPDATE 15:00 – Liderii Franţei şi Germaniei poartă o nouă rundă de discuţii telefonice cu președintele rus Vladimir Putin. Ei au cerut și joi încetarea imediată a focului în conflictul din Ucraina, dar solicitarea lor a fost respinsă.

Între timp, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, cere eliberarea imediată a primarului din Melitopol, arestat de forţele ruse.

”Ieri, ocupanţii l-au răpit pe primarul din Melitopol, poporul cere eliberarea lui”, a declarat Zelenski.

UPDATE 14:30 – Armata rusă a suferit cele mai mari pierderi din ultimele decenii, a anunțat președintele ucrainean, Volodimir Zelenski. El a susținut că 31 de grupuri tactice formate din batalioane rusești au fost scoase din luptă.

De asemenea, Zelenski a transmis un mesaj pentru mamele soldaților ruși. El le-a cerut acestora să împiedice trimiterea fiilor lor la război în Ucraina.

————————————————————————————————

Bombardamentele continuă în Ucraina. Au fost lovite aerodromuri, locuri de joacă și spitale. Atacurile ruse de astăzi au vizat zone rezidențiale, locuite de civili.

Forțele ruse au bombardat și o moschee din orașul-port Mariupol, din sudul Ucrainei, unde s-au refugiat peste 80 de adulți și copii, inclusiv cetățeni turci, a transmis Ministerul ucrainean de Externe.

Ucraina a acuzat Rusia că a refuzat să permită oamenilor să iasă din Mariupol, unde sute de mii de oameni au rămas blocați.

De partea cealaltă, Rusia a dat vina pe Ucraina pentru eșecul evacuării oamenilor. De asemenea, autoritățile de la Moscova au negat că bombardamentele au vizat zone locuite de civili.

Acum, Ucraina se așteaptă la un nou val de atacuri asupra regiunilor din Kiev, Harkov și Donbas, după o încetinire a ofensivei ruse, a declarat Oleksi Arestovici, unul dintre consilierii șefului de cabinet al președintelui ucrainean.

Pe de altă parte, mii de oameni protestează în Melitopol și cer eliberarea primarului Ivan Fedorov, care a fost răpit de soldații ruși, pe motiv că a refuzat să coopereze cu invadatorii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.