,,Unchiul Vanya” în locul lui McDonald’s

Vladimir Putin a reacționat imediat după ce McDonald’s a hotărât să își închidă restaurantele din Rusia. Ţarul de la Moscova a făcut loc pe piață brandului „Unchiul Vanya”, care a început deja să înlocuiască restaurantele celebrei companii americane.

Invazia Ucrainei declanșată de Vladimir Putin pe 24 februarie, a determinat multe corporații să își suspende activitatea de pe teritoriul Rusiei, pentru a protesta împotriva războiului. Una dintre acestea este şi McDonald’s, care a luat decizia să pună lacăt pe toate cele 847 de restaurante.

Rușii au găsit însă imediat, un mod în care să rezolve problema. „Unchiul Vanya” și-a schimbat și logo-ul pentru a-l face să semene cu cel al americanilor și a început să se instaleze în apropierea locațiilor deținute până acum de McDonald’s.

Responsabilii acestei companii, au profitat imediat după dispariția colosului american, pe care speră că îl vor înlocui cu succes în cel mai scurt timp. Chiar și logo-ul restaurantului rusesc a fost modificat pentru a semăna cu celebrul „M” al firmei din Statele Unite ale Americii.

Pentru început, 16 food truck-uri „Unchiul Vania” au fost amplasate în imediata vecinătate a unor restaurante din lanțul McDonald’s, care sunt închise. Planul pe termen mediu-lung al companiei din Rusia este să coopteze aproximativ 62.000 de angajați rămași fără un loc de muncă, după retragerea americanilor de pe piața din Rusia, conform AS.

McDonald’s a deschis primul restaurant la Moscova în 1980 și și-a justificat acum plecarea din țară, din cauza invaziei declanșate de Vladimir Putin, care provoacă „suferință inutilă” ucrainenilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.