Klaus Iohannis – „Trebuie să construim o apărare foarte solidă și serioasă pe flancul estic”!

Sursa foto: https://www.presidency.ro/

Preşedintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă înaintea participării la Summitul NATO de la Bruxelles.

„Este al doilea Summit NATO într-o lună de zile de când Rusia a atacat complet neprovocată Ucraina. Ne întâlnim pentru a discuta împreună situația, pentru a discuta măsurile pe care vrem să le luăm și planurile. În cadrul acestui summit dorim să dovedim că suntem uniți, că suntem uniți și în NATO dar și în relația transatlantică. Vrem să discutăm cum putem să ajutăm în continuare Ucraina.

În primul rând, e vorba de ajutor umanitar în Ucraina și pentru cei care fug din fața războiului. Vrem să discutăm și lucruri care pentru noi sunt extraordinar de importante, precum consolidarea flancului estic.

Avem deja acum o veste foarte bună. Conform declarației secretarului Stoltenberg, NATO a aprobat grupul de lucru în România. Este acel grup de luptă pe care l-am solicitat, Franța va fi națiune cadru, urmează negocieri în NATO pentru a vedea cine mai trimite trupe Sunt foarte bucuros că s-a decis atât de repede deja. Voi sublinia importanța unității sprijinului pentru Ucraina.

Trebuie să vă spun de pe acum: Voi insista că flancul estic al NATO trebuie consolidat mai bine. Trebuie să construim o apărare foarte solidă și serioasă pe flancul estic. Grupul de luptă este un început foarte bun dar este nevoie de o consolidare mai puternică”, a declarat Klaus Iohannis Summitului extraordinar al NATO.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.