A început curățenia de primăvară în Sectorul 6

Foto: Mircea Apostolescu

Primăria Sectorului 6, împreună cu zeci de voluntari, salubrizează un teren de pe Calea Plevnei, nu departe de sediul primăriei. Pe terenul aflat în litigiu de mai mulți ani, s-a dezvoltat o adevărată pădure de mărăcini și arbuști. Această vegetație spontană a favorizat și depozitarea ilegală de deșeuri dar și consumul de droguri, după cum stau mărturie seringile pe care muncitorii ADP Sector 6 și voluntarii le strâng, împreună cu gunoiul.

Foto: Mircea Apostolescu

Primarul Ciprian Ciucu spune că salubrizarea acestui teren dă startul curățeniei de primăvară în tot Sectorul 6. În plus, acțiunea este menită să mobilizeze cetățenii, care trebuie să își asume spațiul public, consideră edilul.

Și anul trecut și anul acesta, important este ca oamenii să știe că sunt chemați să contribuie la curățenia de primăvară. Primăria deja este prezentă în tot sectorul, dar pentru mine este important să se implice și oamenii, ca să își asume spațiul public. Adică să iasă să își facă în curtea blocului, în gradina blocului. Le punem la dispoziție mănuși, le punem la dispoziție saci, le ridicăm gunoiul. Trebuie doar să sune la ADP. Astfel de evenimente au doar rolul de a conștientiza. Cum a fost și anul trecut și a fost foarte bine pe Lacul Morii, anul acesta, aici, asta vrem să facem, ca lumea să vadă că ne implicăm și că dăm, efectiv, startul, a declarat pentru București FM Ciprian Ciucu.

Ciprian Ciucu vrea un parc pe Calea Plevnei

Dacă Primăria Capitalei va câștiga litigiul cu privire la terenul de pe Calea Plevnei, Ciprian Ciucu spune că vrea să preia administrarea acestuia pentru a amenaja un parc.

Foto: Mircea Apostolescu

Acest teren a fost ani buni în litigiu. A fost retrocedat, a pus mâna cineva pe el. După care a ajuns înapoi la Primăria Capitalei. Acuma este la Primăria Capitalei și este iarăși în litigiu cu ICECHIM-ul. Dacă nu mă înșel, ICECHIM-ul a câștigat , din păcate, în prima instanță. Eu sper ca, până la urmă, acest teren să rămână Municipalității, pentru că l-am cerut Primăriei Capitalei pentru a face un parc. Și am venit să igienizăm pentru că trec și eu foarte des pe aici și am văzut cât de multă mizerie e. S-au adunat efectiv mii de kilograme de mizerie, în ani de zile în care nimeni nu s-a implicat, nicio autoritate, nici să îl igienizeze și nici să-l păzească. Acuma, tocmai asta este ideea, ca să și atragă atenția asupra potențialului acestui teren, pentru că este foarte mare și am putea să avem un parc superb aici. Eu asta doresc, un parc, a declarat Ciprian Ciucu pentru București FM.

Soluția lui Ciucu pentru terenurile nesalubrizate și fațadele degradate

Edilul a mai explicat că a găsit soluția pentru terenurile virane neîngrădite și nesalubrizate de către proprietari și pentru fațadele degradate. Polițiștii locali au sarcina de a-i amenda pe proprietarii terenurilor și clădirilor respective, iar impozitul pentru aceste terenuri a fost majorat cu 500%.

Polițiștii locali au primit zone clare de acțiune, astfel încât responsabilitatea să fie foarte clară, dacă nu își îndeplinesc sarcinile, a mai explicat edilul.

(…) Am împărțit Poliția Locală pe micro-zone. Un polițist are o responsabilitate pe o arie directă și are sarcina de a identifica toate terenurile și toate clădirile cu fațade degradate și să amendeze. După care, vă raporta la impozite și taxe la sector, unde am crescut impozitele și taxele și vor fi de cinci ori supra-impozitați. Deci, dacă există voință, da, se poate. În Sectorul 6, se întâmplă. Dacă merg undeva și văd un teren care este murdar, atunci o să știu exact care polițist nu și-a făcut treaba. Până acum, era o responsabilitate difuză, a explicat pentru București FM, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

În Sectorul 6, se poate, în Sectorul 1 nu se poate…

Foto: Mircea Apostolescu

Dacă în Sectorul 6 se poate, există soluții, în Sectorul 1 nu se poate.
La doar câteva sute de metri de terenul de pe Calea Plevnei igienizat de către Primăria Sectorului 6, pe Șoseaua Orhideelor, chiar de la intersecția cu Plevnei, vizavi de centrul comercial, se întinde o succesiune de terenuri virane. Neîngrădite, năpădite de vegetație spontană și gunoi, ele reprezintă o adevărată rușine pentru Sectorul 1 și Primăria din Banu Manta.

Curățenia de primăvară din Sectorul 6 în cifre

În cadrul campaniei de curățenie de primăvară vor fi astupate gropi, vor fi trasate 4.000 de locuri de parcare, vor fi spălate zonele piețelor, străzile, trotuarele, mobilierul urban, bolarzii, stâlpișorii de demarcare a benzilor, semafoarele, indicatoarele rutiere, dar și stațiile STB.

Foto: Mircea Apostolescu

Va fi pentru prima dată în ultimii ani când, în Sectorul 6, vor avea loc asemenea operațiuni de amploare, în toate cele 30 de zone, conform lui Ciprian Ciucu.

De asemenea, vor fi curățați stâlpii de afișe, vom fi înlocuite coșurile de gunoi vechi și se va continua toaletarea copacilor.

În plus, vor fi plantați 200 de arbori, pe lângă cei 2.300 puși deja în pământ, 2.000 de metri liniari de gard viu, 5.000 de metri liniari deja au fost plantați, iar planul de acțiune prevede și amenajarea de parcuri, locuri de joacă pentru copii, de relaxare și piațete.

Curățenia stradală, care va dura până în mai, va implica toate structurile Primăriei Sectorului 6 – Administrația Domeniului Public Sectorului 6, Direcția Generală Servicii Publice Locale Sector 6, care va coordona activitatea operatorului de salubrizare URBAN SA, Administrația Comercială Sector 6 și Poliția Locală Sector 6.

Aceasta din urmă va avea ca sarcină să-i notifice pe proprietarii mașinilor, parcate în zona de curățenie, să le mute, pentru a putea fi măturată, periată și spălată partea carosabilă și să asigure perimetrul pentru desfășurarea acțiunii în siguranță.

Peste 1.100 de angajați vor participa la campania curățeniei de primăvară și se va acționa cu 100 de utilaje și autoutilitare, 20 de cisterne, pompe de presiune, dar și autoperii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.