Proiecte importante pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Sector 6!           

Consiliul Local Sector 6 s-a reunit in ședinta ordinara, prima in format fizic din ultimii 2 ani. Au fost supuse votului 25 de proiecte de hotarare, inscrise pe ordinea de zi. Cele mai importante sunt urmatoarele:

  • A fost aprobat Regulamentul de de Organizare şi Funcţionare al Cantinei Sociale ce apartine de DGASPC Sector 6. Aceasta asigura hrana pentru 431 de persoane si acorda servicii de masă caldă/produse alimentare tuturor categoriilor de persoane vulnerabile, care au domiciliul pe raza sectorului 6 și care se găsesc în situaţie de dificultate sau în risc de excluziune socială.

Principala modificare este faptul că beneficiarii vor primi, în loc de o masă caldă, două mese calde pe zi, în weekend se livreaza hrană rece, iar persoanele nedeplasabile primesc hrană acasă.

  • Un alt proiect social se referă la suplimentarea sumelor acordate copiilor aflaţi în plasament la asistenţii maternali profesioniști angajaţi în cadrul DGASPC Sector 6.

Deoarece alocatia oferita este de 600 lei/luna, iar nevoile de dezvoltare si ingrijire a copiilor in actualul context economic nu sunt acoperite de aceasta, s-a aprobat suplimentarea cu sume cuprinse intre 350 si 550 lei/luna, in functie de varsta copilului.

Sumele acordate ingrijirii copiilor încadrați în grad de handicap aflați în plasament la asistenți maternali profesioniști sunt de 1000 lei/luna, indifferent de varsta copilului.

  • Fiecare unitate de educație preșcolară de stat din sectorul 6 va primi 150 lei pentru fiecare preșcolar care este înscris și frecventează cursurile unei grupe de grădiniță, sume destinate achiziționarii de materiale didactice și auxiliare necesare desfășurarii procesului educațional. Suma totala aferenta acestui proiect nu poate depasi 2 milioane de lei.
  • Simpla formalitate, Execuţia Bugetului Consolidat de Venituri și Cheltuieli al Sectorului 6 la data de 31.12.2021 a fost votata pozitiv.
  • Ca urmare a scumpirii materialelor de constructii, pentru amenajarea aleii auto si pietonale din Cartierul ANL Brancusi a fost aprobata reevaluarea indicatorilor tehnico-economici ai devizului general, de la 604 mii lei la 769 mii lei. Durata realizarii acestei investitii este de 5 luni.
  • Votat pozitiv a fost si proiectul de hotarare prin care se aproba costul mediu lunar de întreţinere și nivelul alocaţiei zilnice de hrană pentru persoanele adulte cu handicap îngrijite în Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Handicap “Uverturii”. Costul mediu lunar de întreţinere al persoanelor adulte cu handicap va fi de 9382 lei/persoană asistată, în anul 2022, iar alocatia de hrana de 25 lei/zi/persoană.
  • Aprobate au fost documentaţia tehnică, faza Studiu de Fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici aferenţi pentru obiectivele de investiţii „Modernizare parcare de reşedință strada George Calboreanu” in cuantum de 271 mii lei  si durata de executie estimata 6 luni
  • “Reabilitarea/reamenajarea parcarii de resedinta din strada Crinul de padure” in cuantum de 1,2 milioane lei si durata de executie estimata 6 luni
  • „Reamenajare/reabilitare parcare de reşedinţă aleea Parva” in cuantum de 678 mii lei  si durata de executie estimata 6 luni, „Modernizare parcări Blvd. Constructorilor” in cuantum de de 1,66 milioane lei  si durata de executie estimata 2 luni
  • „Reamenajare/reabilitare parcare de reşedinţa strada Fabricii”  in cuantum de de 956 mii lei  si durata de executie estimata 6 luni
  • „Modernizare parcări aleea Timisul de Sus” in cuantum de de 262 mii lei si durata de executie estimata o luna si
  • „Modernizare parcare de reședintă strada Rặsaritului cu strada George Calboreanu, in cuantum de de 1,05 milioane lei  si durata de executie estimata 6 luni.
  • Actualizari ale indicatorilor tehnico-economici au fost aprobati pentru proiectele “Reabilitare sistem rutier Drumul Osiei”, de la 7 milioane lei la 9,2 milioane lei – valoarea totala a obiectivului de investitii fiind de 21,1 milioane lei.
  • Si proiectul “Resistematizare și reabilitare sistem rutier – perimetrul cuprins între Bdul Uverturii, Sos. Virtuţii, Bdul Iuliu Maniu si str. Dezrobirii” i-a fost aprobata actualizarea indicatorilor tehnico-economici, valoarea totala a obiectivului de investitii fiind de 56 milioane lei.

In seria solicitarilor adresate Consiliului General al Municipiului Bucuresti retinem:

  • solicitarea de a scoate de pe lista privind vânzarea spaţiilor comerciale și de prestări de servicii a imobilului – fost restaurant ”Favorit” și de a-l transmite în administrarea Consiliului Local Sector 6 – Administraţia Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6.

Se doreste ca Piatetei Favorit sa-i fie reconfigurat si extins spatiul verde, in acelasi timp cu regenerarea spaţiului public aferent fostului Cinematograf „Favorit”, acum centru cultural.

  • A doua solicitare a fost adresata pentru asocierea cu Metrorex pentru realizarea în comun a unor proiecte de regenerare urbană a zonelor din jurul stațiilor de metrou, inclusiv realizarea de pasaje pietonale subterane și căi suplimentare de acces la staţiile de metrou de pe raza administrativ teritorială a Sectorului 6. Zona supusa interventiei este de 5 metri in jurul statiilor de metrou.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.