„Bucureşti RE:imaginat” , prima expoziţie de idei culturale transformatoare pentru oraş, la ARCUB

Sursa foto: ARCUB.ro

Expoziţia „Bucureşti RE:imaginat” include planşe cu descrieri şi detalii ale mai multor proiecte gratie carora Bucurestiul va fi ”RE:imaginat”.

Poate fi vizitată la ARCUB, Hanul Gabroveni, Sala Librărie, zilnic, în perioada 26 martie – 28 aprilie 2022, între orele 14.00-20.00. Intrarea este liberă.

Pe parcursul acestei luni, la Târgul de idei sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai unor instituţii publice de cultură, ai autorităţilor locale, dar şi companii private sau organizatori de evenimente culturale. Scopul Târgului de idei este acela de a prezenta public  33 de idei finaliste, care acoperă toate cartierele bucureştene şi propun o serie de performance-uri şi intervenţii artistice în spaţiul public, proiecte de regenerare urbană, proiecte comunitare cu latură educaţională, socială şi de integrare, evenimente interdisciplinare şi de arte vizuale şi performative.

Vizitatorii pot citi, consulta şi viziona proiecte culturale de reconectare afectivă a locuitorilor Bucureştiului la oraşul în care trăiesc („Tramvaiul Bookureşti”, „Chei OK”), proiecte de recuperare a spaţiului public („Bulevard – instalaţie de o noapte”, „TU_a [Teens Urban Acupuncture]”), de redescoperire a istoriei oraşului („Ferentari, cartier muncitoresc”, „Podul Mogoşoaiei 2.0. Un traseu pe Calea Victoriei”) şi proiecte de responsabilitate faţă de mediu („Noua Grădină Botanică”, „Inserţii verzi în spaţii gri”).

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.