„Moștenirea familiei Thornthwaite” – o carte unde goticul și comicul își dau mâna!

Sursa foto: Cristina Toma

Dacă vă plac poveștile cu copii neobișnuiți care vor să facă ca lumea să semene cu visele lor, atunci „Moștenirea familiei Thornthwaite”, scrisă de Gareth P. Jones și apărută în traducere românească la editura Litera, este lectura potrivită pentru dumneavoastră, mai ales dacă aveți copii dornici de aventură. Asta pentru că și o carte frumoasă poate fi o adevărată aventură.

Personajele în jurul cărora povestea prinde viață sunt doi frați gemeni, Lorelli și Ovid Thornthwaite. Chiar dacă ei sunt plăcuți la înfățișare nu sunt chiar ca toți copiii obișnuiți de 13 ani. Sunt gemeni și orfani dar trăiesc într-un conac impunător și sunt moștenitorii unei averi imense.

Chiar dacă poartă doar haine negre, acestea sunt din materiale scumpe și sunt bine croite. Mănâncă doar mâncăruri rafinate, din ingrediente aduse de peste mări și țări dar total lipsite de gust.

Chiar dacă sunt singuri si nu se pune problema ca vreunul dintre ei să fie preferatul părinților, Lorelli si Ovid nu se suportă unul pe altul, iar între ei pare a fi o luptă continuă. Deși au profesori particulari care îi învață lucruri interesante, gemenii par, mai degrabă, interesați cel mai mult de războiul care se desfășoară între ei și pare a le ocupa tot timpul, spre disperarea dascălilor lor.

Însă ceva neașteptat va schimba mersul obișnuit al lucrurilor, ceva legat de moartea părinților lui Lorelli si Ovid. Totul pare învăluit într-un mare secret, iar gemenii se văd nevoiți să se alieze pentru a dezlega acest mister în care este învăluită moartea părinților lor mai ales că, acum, un pericol pare că îi pândește și pe ei.

Care este secretul și, mai ales cum vor reuși cei doi adolescenți să lase la o parte rivalitatea dintre ei dar și să treacă peste toate farsele răutăcioase pe care și le făcuseră între ei, rămâne să aflați singuri atunci când veți citi cartea. De altfel, romanul lui Gareth P. Jones poate fi citit cu aceeași plăcere și de copii și de părinți, iar pe parcursul lecturii veți avea senzația că vedeți un film ceea ce nu este de mirare pentru că autorul este și producător de televiziune.

Se pot spune multe despre romanul „Moștenirea familiei Thornthwaite” dar eu nu vă mai spun decât că nu veți lăsa cartea din mână până când nu veți întoarce și ultima pagină.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.