VIDEO: Dr. Beatrice Mahler – „Cred că e nevoie de reformă în sănătate”!

Despre situația din spitale, meniul pacienților și nevoia de reformă au aflat Andreea și Alex de la Dr. Beatrice Mahler – manager Institutul de Pneumoftizologie „Marius Nasta”, invitată în matinalul „Bună dimineața, București!”, pe 98.3 FM și live pe Facebook-ul București FM.

„Numărul de cazuri de Covid e în scădere progresivă și nu mai reprezintă o presiune pentru spitale. Sunt infecții respiratorii oarecum normale pentru această perioadă a anului. Oamenii care au probleme, e bine că se adresează medicilor, pentru că e bine să fim parteneri în această situație numită sănătate personală. Numărul de cazuri diagnosticte cu gripă în ultima săptămână este, la noi în spital, mai mare decât cel al diagnosticaților cu Covid. Tulpina Sars-Cov-2 a scăzut în agresivitate, dacă o comparăm cu perioada anului tecut și asta este un lucru bun”, explică Dr. Beatrice Mahler.

Legat de mâncarea din spital, manager-ul Institutului de Pneumoftizologie „Marius Nasta” spune: „Alimentația din spital are nevoie de reformă. Și nu mă refer la cantitate. Ci la faptul că nu există o diversitate. Nu poți, prin suma pe care o ai, să aduci în masa zilnică a pacienților fructe proaspete, legume, și atunci tratarea pacientului în spital este mult pe lângă de ce ne dorim noi să oferim.”

Dacă vrei să afli ce spune despre ce se întâmplă acum în spitale legat de meniul pacienților, ce trebuie făcut, vezi VIDEO.

„Trebuie ca pacienții să aibă posibilitatea să aleagă meniul pe care să îl consume. E normal să ai un mic dejun bogat și variat. Acum, micul dejun e destul de sărac, inclusiv caloric. Foarte mulți pacienți cer suplimentarea alimentației de la domiciliu. Dar să nu uităm că avem pacienți care nu au pe nimeni și care, dacă au nevoie de perioade lungi de spitalizare, au nevoie de diversitate. Cred că e nevoie de reformă în sănătate. Un spital ar trebui să își poată gestiona singur nevoile, fără a fi nevoie să apeleze la suplimentări de fonduri din diverse surse”, punctează Dr. Mahler.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.