Premiere la TNB, în acest weekend

Credit foto: Florin Ghioca

Două noi titluri intră în repertoriul Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, în acest weekend: ”Titanic Vals” de Tudor Mușatescu, în regia lui Dan Tudor, și ”Casa de la țară” de Donald Margulies, traducerea și regia: Claudiu Goga.

Pe data de 8 aprilie va avea loc avanpremiera, iar pe 10 aprilie – premiera oficială a spectacolului ”Titanic Vals”. Ambele reprezentații sunt programate de la ora 19:30, la Sala ”Ion Caramitru”.

Momentul nu pare ales întâmplător, se împlinesc 90 de ani de la ieșirea la rampă a acestei piese pe scena Naționalului, cu un mare succes de public, la acea vreme, cu nu mai puțin de 100 de reprezentații doar în stagiunea de debut, 1932-1933.

În distribuție: Dan Puric, Adela Mărculescu, Amalia Ciolan, Irina Cojar, Alexandra Sălceanu, Afrodita Androne, Oana Constantinescu, Armand Calotă, Lari Giorgescu, Ionuț Toader, Mihai Munteniță, Dragoș Ionescu, Axel Moustache, Daniel Badale.

Decorul spectacolului este semnat de Ştefan Caragiu, costumele au fost create de Liliana Cenean. Mișcarea scenic îi aparține coregrafului Florin Fieroiu.

Următoarea repezentație este programată pentru data de 20 aprilie, ora 19:30.

Cel de al doilea text este unul contemporan, cu succes pe Broadway. ”Casa de la țară” de Donald Margulies – ”una dintre cele mai structurate și mai reușite piese americane care au ajuns pe Broadway în ultimul deceniu.” (TheaterMania).

Va avea loc avanpremiera, pe 9 și 10 aprilie, de la ora 19, la Sala Studio. Iar premiera oficială va fi pe 16 aprilie.

În distribuție: Maia Morgenstern, Marius Manole, Marius Bodochi, Raluca Aprodu, Gavril Pătru, Maruca Băiașu, Cătălina Mihai,

Este, după cum spune regizorul, ”o poveste despre oameni, părinți și copii, o poveste despre arta pură și arta comercială, o poveste despre demonii orgoliului și demonii pasiunii”.

Claudiu Goga semnează  și ilustrația muzicălă a spectacolului. Scenografia a fost creată de Corina Grămoşteanu, iar conceptul video îi aparține lui Costi Simon.

Următoarele repezentații sunt programate pentru 17 aprilie și 1 mai, tot de la ora 19:00.

N. R. –  Credit foto: Florin Ghiioca

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.