Proiecte de hotărâre adoptate azi în ședinta de Consiliu Local a Sectorului 6

Sursa foto: Biroul de presa Primaria sectorului 6

Consilierii locali din sectorul 6 au avut de votat 10 proiecte de hotarare inscrise pe ordinea de zi. Dintre acestea, cele mai importante sunt urmatoarele:

Ședința a inceput cu un proiect social: aprobarea  Metodologiei privind criteriile de acordare a prestaţiilor financiare excepţionale pentru familii care nu au posibilitatea de a acorda copiilor ingrijirea corespunzătoare. Pentru astfel de situatii, suma totala a alocata este de maxim 300 mii lei.

Acest ajutor se acorda copiilor sau famiilor care, temporar, se confrunta cu probleme financiare şi materiale. Ajutoarele pot fi acordate sub forma de bonuri valorice in cuantum de 500 lei /luna, timp de cel mult 6 luni, pentru achizitionarea de alimente si produse de stricta necesitate, sau ajutor unic de 4000 sau 8000 lei, acordat o singura data pentru situatii limita.

A fost aprobat si Regulamentul finantarilor nerambursabile pentru activitati nonprofit din domeniul sport si sanatate. Sunt vizate activități ce presupun implicarea, informarea și educarea tinerilor referitor la rolul și beneficiile educației sportive și practicării sistematice a unui sport, la prevenirea si controlul infecției cu HIV/SIDA și de promovare a unei atitudini de sprijin față de persoanele deja infectate respectiv de combatere a formelor de discriminare.  Suma alocata de la bugetul local este de 1 milion de lei.

Urmare a repartizarii cotele defalcate din impozitul pe venit si sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată, a fost aprobata prima Rectificare bugetara pentru 2022. Acesti bani vor fi directionati pentru finanţarea învăţământului particular sau confensional, acreditate, pe anul 2022.

A fost aprobata si actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru Modernizarea Școii Gimnaziale Speciale ”Constantin Păunescu”. Valoarea actualizata a acestor indicatori este de 20 milioane lei.

Vot pozitiv a primit si proiectul de rectificare a indicatorilor tehnico-economici pentru Modernizarea Școii Profesionale Speciale pentu deficienți de auz ”Sfânta Maria”. Valoarea actualizata a lucrarii este de 13 milioane lei.

Acordul prealabil al Consiliului General al Municipiului București a fost solicitat pentru urmatoarele situatii:

– construirea unei crese in Cartierul „Constantin Brâncuşi”;

– transmiterea din administrarea Consiliului General al Municipiului București prin Administraţia Fondului Imobiliar în administrarea Consiliului Local al Sectorului 6 a 9 spaţii administrative cu funcţionalităţi multiple. Acestea sunt in Bd. 1 Mai, Bd. Iuliu Maniu, Calea Crângași, Complex ”1 Mai”, str. Drumul Taberei, str. Valea Prahovei si Complex ”Apusului”;

– demersurie prin care să se solicite Guvernului României emiterea unei hotărâri pentru trecerea unor imobile din domeniul public al statului și administrarea MAPN, în domeniul public al Municipiului București și administrarea Consiliului Local al Sectorului 6. Este vorba de 3 unitati militare dezafectate in locul carora vor fi amenajate parcuri ce vor avea infrastructură destinată practicării activităţilor sportive și de agrement;

– Transmiterea in administrarea Consiliului Local Sector 6 a unui teren din str Scarlat Vârnav în scopul înființării unei grădini urbane comunitare sau amenajare spatiu verde cu loc de joaca pentru copii;

Finalul a apartinut proiectelor de modernizare si reabilitare termica a Gradinitelor Nr.230, Nr.274, Nr.208, a Școlii gimnaziale Nr. 309 și a Grădiniţei Paradisul Piticilor, a Școlii gimnaziale Nr. 117, a Grădiniţei Nr. 170 si a Grupului Școlar Industrial Petru Poni.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.