VIDEO: Alexandra Boghiu și Laura Ducu – „Considerăm Premiile GOPO un eveniment foarte important al industriei de filme românești”!

Despre Premiile GOPO și campania umanitară de strângere de fonduri pentru cineaștii ucraineni – UNIȚI PRIN FILM au aflat Andreea și Alex de la Alexandra Boghiu (Project Manager Premiile GOPO) și Laura Ducu (Media Relations Coordinator Premiile GOPO), invitate în matinalul «Bună dimineața, București !» pe 98.3 FM și live pe Facebook-ul București FM, via Zoom.

Alexandra Boghiu: „Dacă după 2 ani de pandemie am învățat să ne reconfigurăm un pic traseul și să facem evenimente altfel, de data aceasta avem un context social nefericit și nu am putut rămâne indiferenți la trauma colegilor de peste hotare. Prin campanie ne dorim să ajutăm cineaștii ucrainieni care doresc să se relocheze, să obțină vize. Oricine poate dona 2 euro prin SMS la 8840 cu textul «Film».”

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre Asociația Internațională care ajută la strângerea de fonduri, până când este activă campania de strângere de fonduri, câte nominalizări sunt la Premiile GOPO, unde se va putea vedea lista nominalizărilor, unde se va urmări live evenimentul, cine face parte din juriu, vezi VIDEO.

Laura Ducu: „E o ediție în care am avut de-a face cu un număr record de filme eligibile pentru nominalizări. Situația asta a făcut foarte dificilă misiunea juriului de a da nominalizările de anul acesta. Anul 2021 a adus un flux foarte mare de lansări. Premiile GOPO pun sub atenția reflectoarelor munca cineaștilor autohtoni din ultimul an. 2021 a fost un super party de lansări de filme românesti. Anul acesta mai vin cu o noutate: avem un echilibru foarte fain între generația consacrată si cea nouă.”

Despre cea de-a 16 ediție a Premiilor GOPO Alexandra Boghiu spune: „Câștigătorii depind de cei 700 de votanți din industrie. Noi vom afla în seara Galei cine e câștigătorul la fiecare categorie. Încercăm să nu ne comparăm cu industria de film de la Hollywood, pentru că sub nicio formă nu e nivel de comparație. Dar, într-adevăr, considerăm Premiile GOPO un eveniment foarte important al industriei de filme românești. Este o recunoaștere a muncii și eforturilor de a participa în crearea unui film.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.