LIVE: Foto & video: RĂZBOI în Ucraina!

Update 15:00: Preşedintele polonez Andrzej Duda a acuzat Rusia că duce un „război total” în Ucraina.

„A fost una dintre acele vizite de care îmi voi aminti toată viaţa”, a spus Andrzej Duda, referindu-se la imaginile „frontului de la Borodianka”.

………………………………………………………………………………………………..

Update 14:30: Guvernatorul regiunii Harkov din Ucraina, Oleh Synyegubov, a declarat că patru civili au fost uciși și 10 răniți după un bombardament care a avut loc joi.

……………………………………………………………………………………………………..

Update 14:00: Oficialii de la Kiev spun că nava rusească din Marea Neagră, care a fost lovită de o rachetă, a început să se scufunde când muniția de la bord a început să explodeze. Ei au adăugat că a fost lovit cu o rachetă Neptun.

Rusia spune că nu a fost lovită de o rachetă – doar că a fost un incendiu la bord, adăugând că nava este încă pe linia de plutire.

…………………………………………………………………………………………….

Update 13:30: Aproximativ 16,400 de ucraineni au sosit în Marea Britanie, arată cifrele guvernului.

……………………………………………………………………………………………………….

Update 12:30: Comitetul de Investigații al Rusiei a transmis joi că a deschis dosare penale privind presupusele torturi ale militarilor ucraineni asupra omologilor lor ruși, potrivit The Guardian.

………………………………………………………………………………………….

Update 12:00: Autorităţile din SUA analizează posibilitatea de a trimite la Kiev o delegaţie oficială la nivel înalt în semn de solidaritate cu Ucraina.

………………………………………………………………………………………………………

Update 11:20: Joe Biden a anunțat un ajutor militar suplimentar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina. De asemenea, a extins și tipul de arme care vor fi trimise pentru a include artilerie grea, transmite Reuters.

Sursa foto: President Joe Biden/facebook

……………………………………………………………………………………………….

Update 10:00:  Irina Vereshchuk, viceprim-ministrul Ucrainei, a anunțat că joi vor fi disponibile nouă coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din zonele din Ucraina atacate de Rusia.

……………………………………………………………………………………………

Update 9:40: Tot mai multe cadavre ale civililor uciși de ruși sunt descoperite de autoritățile din Sumî. Oamenii găsiți au mâinile legate la spate și sunt împușcați în cap, scrie CNN.

…………………………………………………………………………………………………

Update 9:00: Volodimir Zelenski a catalogat refuzul preşedintelui Emmanuel Macron de a denunţa un genocid în Ucraina de către armata rusă drept „foarte dureros”.

Sursa foto: Володимир Зеленський /facebook

………………………………………………………………………………………………………

Luptele continuă în Ucraina. Au apărut noi imagini noi din Mariupol, care arată că spitalul din oraș a fost complet distrus. În timp ce rușii susțin că dețin controlul deplin asupra portului din Mariupol, țara vecină respinge categoric astfel de informații.

În continuare, Ucraina se așteaptă la atacuri în Donbas și Herson.
De asemenea, Moscova a amenințat miercuri că va lovi centrul de comandă de la Kiev, ca răspuns la ceea ce consideră acte de sabotaj și atacuri ale soldaților ucraineni pe teritoriul Rusiei. Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării de la Moscova.

Pe de altă parte, ucrainenii au anunțat că au lovit una dintre cele mai puternice nave de război ale Rusiei în apropierea Insulei Șerpilor. Rusia a negat această informație, spunând că nava a fost într-adevar avariată, dar acest lucru s-ar fi întâmplat în urma unui incendiu produs la bordul crucișătorului, care a trebuit evacuat complet.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.